Vakantie in Kuala Lumpur, Maleisië

Tips voor een vakantie in Kuala Lumpur

Vakantie in Kuala LumpurEen vakantie in Kuala Lumpur beleef je in een stad die zich in twee eeuwen heeft omgevormd van een zompige jungle tot een van de meest kosmopolitische steden van Azië. De hoofdstad van Maleisië is in de eenentwintigste eeuw een mix van glanzende wolkenkrabbers, koloniale architectuur, vriendelijke locals en een groot aantal bezienswaardigheden. Kuala Lumpur intrigeert bezoekers met zijn diversiteit en multiculturele charme. Terwijl de huizen in de oude wijk van de stad wijzen op het koloniale verleden, geven de moderne kantoorgebouwen een glimp van de moderne financiële ambities.

Futuristische wolkenkrabbers en potlood-dunne minaretten vormen de skyline, maar niets domineert meer dan de met glas en staal beklede iconische Petronas Twin Towers, het hoogste tweelinggebouw ter wereld. Maar ondanks de eigentijdse allure houden veel inwoners de tradities hoog in KL, zoals ze de Maleisische hoofdstad liefkozend noemen. In Kuala Lumpur vind je kleurrijke etnische enclaves die gewijd zijn aan Chinese, Maleisische en Indische gemeenschappen, die al jaren vreedzaam in één stad leven.

In Jalan Petaling in het hart van Chinatown doen tientallen eetkraampjes en bewierookte tempels een aanval op je smaak- en geurpapillen. In Little India kun je je tegoed doen aan Bollywood-films en pittige currygerechten. En voor een inkijkje in het authentieke lokale leven ga je naar de Chow Kit Bazaar, een overdekte markt waar veel Maleisische families hun dagelijkse inkopen doen. Reizigers met een goed gevulde portemonnee komen tijdens hun vakantie in het bruisende Kuala Lumpur evengoed aan hun trekken in designershops, luxe 5-sterrenhotels, hippe bars en uitmuntende restaurants. De stad telt liefst 66 winkelcentra, waaronder de vierde grootste shopping mall ter wereld met een oppervlakte van anderhalve vierkante kilometer.

Gedurende zijn relatief korte geschiedenis heeft Kuala Lumpur heel wat buitenlandse overheersing te verwerken gehad en de golven migranten hebben hun stempel gedrukt op de architectuur, de keuken en de religies. In combinatie met de kosmopolitische flair biedt deze snel groeiende metropool een veelheid aan culturen die elke reiziger zal boeien. Kleine kans dat je je zult vervelen tijdens een vakantie in ‘KL’ en grote kans dat je een leuke ontmoeting zult hebben met de ontwikkelde KLites, zoals de hoofdstedelingen zichzelf noemen.

Bezienswaardigheden in Kuala Lumpur

In Kuala Lumpur kun je natuurlijk niet om de Petronas Twin Towers heen, de puntige wolkenkrabbers die overal bovenuit torenen. Maar de hoofdstad van Maleisië heeft ook koloniale architectuur, tempels, parken, pleinen, musea en attracties voor het hele gezin. Lees hier meer over de bezienswaardigheden in Kuala Lumpur

Overnachten in Kuala Lumpur

Majestic Hotel in Kuala LumpurOm te overnachten heeft Kuala Lumpur een ruime keuze aan accommodatie, variërend van eenvoudige guesthouses voor backpackers tot grote 5-sterrenhotels waar reizigers terecht kunnen voor een adembenemend uitzicht over de stad. Als je in het centrum wilt overnachten, is de wijk Bukit Bintang een populaire plek. Lees hier meer over hotels en overnachten in Kuala Lumpur

Voor het laatst bijgewerkt op 2 mei 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Kuala Lumpur, Maleisië, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam