Overnachten en hotels in Kuala Lumpur, Maleisië

Overnachten in Kuala LumpurOm te overnachten heeft Kuala Lumpur een ruime keuze aan accommodatie, variërend van eenvoudige guesthouses voor backpackers tot grote 5-sterrenhotels waar reizigers terecht kunnen voor een adembenemend uitzicht over de stad. De prijs van een hotelkamer in een luxe hotel begint vanaf RM 600. Voor een kamer in een middenklasse hotel ben je tussen de RM 350 en RM 600 kwijt per nacht. In goedkope hotels liggen de prijzen onder RM 350 voor een tweepersoonskamer.

Ontbijt zit meestal niet bij de standaardprijs inbegrepen. In veel hotels komt er nog een government tax bij van 6 procent en een service charge van 10 procent. Fooien zijn niet gebruikelijk, behalve wellicht voor de portier of de kruier in de duurste hotels.

Overnachten in de wijken van Kuala Lumpur

Als je in het centrum wilt overnachten, is de wijk Bukit Bintang een populaire plek. Het is een wijk met veel winkelcentra, restaurants en een bruisend uitgaansleven. Je vindt hier zowel budget accommodatie voor backpackers als luxe en stijlvolle (boutique) hotels.

Een andere wijk in het centrum om te verblijven, is KLCC. Je bevindt je hier dichtbij bekende bezienswaardigheden als de Petronas Twin Towers en de Menara KL Tower en je hebt er goede restaurants en rooftop bars. De prijzen van hotels liggen in KLCC wel hoger dan elders in Kuala Lumpur en er zijn niet veel goedkope plekken voor backpackers om te overnachten. De hotels in de zakenwijk richten zich vooral op zakenreizigers en toeristen die meer geld te besteden hebben. De prijs van een luxe hotelkamer in KLCC is wel lager dan in een gelijkwaardig hotel in Europa.

Om goedkoopst te overnachten in Kuala Lumpur, kun je het beste naar de wijk Chinatown. Hier vind je vele goedkope hotels, hostels en guesthouses, waar veel locals en backpackers verblijven. Het is een historisch district met veel goedkope winkeltjes en eetkraampjes, maar er zijn weinig bars en cafés in Chinatown. In de wijk KL Sentral is een groot aanbod van hotels, in verschillende prijsklassen. Je zit hier vlakbij shopping malls, kantoren van internationale bedrijven en restaurants voor zowel de Aziatische als de westerse keuken.

Luxe overnachten in Kuala Lumpur

Majestic Hotel in Kuala LumpurDe hoofdstad van Maleisië heeft niet veel klassieke en luxe grand hotels, zoals het Raffles Hotel in Singapore. De oude koloniale hotels van een eeuw geleden, The Grand Oriental Hotel en het Empire Hotel, zijn al lang dicht en gesloopt. Dat wil niet zeggen dat er geen goede hotels zijn in Kuala Lumpur. Het Mandarin Oriental Hotel en het Shangri-La Hotel zijn bijvoorbeeld luxe 5-sterren hotels van de hoogste kwaliteit. Maar het zijn allebei moderne torens en missen de klassieke elegantie, koloniale sfeer en de roemrijke geschiedenis van die andere bekende namen.

Een van de statige hotels van weleer die echter weer zijn deuren heeft heropend, is het Majestic Hotel. Het ging oorspronkelijk open in 1932, tegenover het oude treinstation van Kuala Lumpur. Het Majestic Hotel was het toneel van chique feesten, glamoureuze bruiloften en belangrijke politieke bijeenkomsten en de favoriete overnachtingsplek van bekende acteurs, zangers en schrijvers.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog pleegde een Japanse soldaat zelfmoord in kamer 48 nadat Japan zich had overgegeven. Volgens verhalen uit die tijd zou spoorwegpersoneel tegenover het hotel de soldaat nog jarenlang als geest hebben gezien, starend uit het raam. In de jaren zeventig verloor het Majestic Hotel zijn glans, waarna sluiting volgde in 1983. Na een grootschalige renovatie is het 5-sterrenhotel in zijn oude glorie hersteld en in 2012 heropend. Het gebouw behoort nu tot het nationale culturele erfgoed. Het Majestic Hotel heeft er een vleugel bijgekregen van 15 verdiepingen en 300 kamers en suites (de suites hebben een butlerservice). Adres: 5, Jalan Sultan Hishamuddin, 50000 Kuala Lumpur. Website: www.majestickl.com

Voor het laatst bijgewerkt op 14 december 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Kuala Lumpur, Maleisië, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto © Flickr.com/Phalinn Ooi.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam