Petronas Towers, Kuala Lumpur, Maleisië

De beste bezienswaardigheden in Kuala Lumpur

Petronas Towers in Kuala LumpurDe Petronas Towers zijn deze eeuw het moderne symbool geworden van de snelle transformatie van Kuala Lumpur naar een moderne wereldstad. Na de opening in 1998 waren de twee torens de nationale trots van Maleisië, omdat het met zijn hoogte van 451,90 meter de lijst aanvoerde van hoogste gebouwen ter wereld. Dat is inmiddels al lang niet meer zo, maar de twee maïskolven zijn nog wel altijd de hoogste tweelingtorens in de wereld en het meest markante architectonische icoon van de hoofdstad.

De Petronas Towers werden gebouwd voor de Maleisische oliemaatschappij Petronas, die volledig eigendom is van de staat. Het bedrijf huurt de eerste toren, in de tweede zitten kantoren van andere ondernemingen. De torens van beton, staal en glas zijn elk 88 verdiepingen hoog (88 is een geluksgetal in China) en het ontwerp is geïnspireerd op traditionele islamitische kunst. In de dwarsdoorsnede vormt elke toren een Rub El Hizb – een islamitische ster gevormd uit twee naast elkaar gelegen pleinen. Op de 41e verdieping zijn de torens verbonden door middel van een Skybridge. In de torens zijn liefst 55.000 ramen verwerkt.

Op de 86e verdieping is een observatiedek, waar je maximaal 20 minuten de tijd hebt om van het uitzicht te genieten. Aan de voet van de torens is het Suria KLCC winkelcentrum, met tal van restaurants, winkels, een concertzaal, een kunstgalerie en een museum gewijd aan de olie-industrie. Vanaf 08.30 uur kun je tickets kopen voor het observatiedek (en de Skybridge), maar er slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Ook online kun je kaarten kopen. Je vindt de Petronas Towers in het Kuala Lumpur City Centre in het centrum van de stad. Adres: Level 4, Jalan Ampang , Suria KLCC, Kuala Lumpur. Website: www.petronastwintowers.com.my

Zicht op Petronas Towers

Voor het laatst bijgewerkt op 21 juni 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de Petronas Towers in Kuala Lumpur, Maleisië, laat het dan aan ons weten via het contactformulier.

Foto © Flickr.com/whereisemil.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam