Tips voor een vakantie in Pakistan

Een vakantie in Pakistan beleef je in een land dat vooral bekendstaat als een eeuwigdurend conflictgebied, een plek die wordt getekend door politieke instabiliteit, sektarisch geweld, corrupte politici, Taliban-aanhangers en terreuraanslagen. Het land heeft echter zoveel meer te bieden dan het beeld dat door de media wordt geschetst. Pakistan heeft een geschiedenis die zo oud is als de tijd zelf, met beroemde archeologische en historische plaatsen en monumenten. Het is een cultureel brandpunt waar vele beschavingen en religies al duizenden jaren floreren en naast elkaar bestaan. Er wonen niet alleen moslims, ook hindoes, christenen en lokale stammen hebben er hun thuis.

Het landschap is adembenemend mooi en eindeloos gevarieerd. In het noorden vind je enkele van de hoogste bergen ter wereld en de Karakoram Highway, de hoogste internationale autoweg ter wereld die China met Pakistan verbindt. Trekken door de bergen is hier echt nog een avontuur, vergeleken met de goed gemarkeerde routes in Nepal en India. Vergeet tijdens je vakantie geen bezoek te brengen aan Lahore, de culturele hoofdstad van Pakistan vol prachtige heiligdommen en sierlijke Mogol-architectuur. De echte hoofdstad Islamabad is een moderne metropool met de beste restaurants van het land.

Is een bezoek aan Pakistan veilig of niet? Een vakantie in het land wordt amper aangeboden door reisorganisaties, dus het is vooral een afweging die je zelf moet maken. Hou rekening met het reisadvies en leg zo nodig contact met locals, als je nieuwsgierig bent naar de wereld voorbij de media en mythen. Reis af naar Pakistan en probeer de sneeuwluipaard te spotten, trek in de voetsporen van Marco Polo over de eeuwenoude Zijderoute, bezoek 5000 jaar oude nederzettingen in de Indusvallei en speel een potje cricket met de kinderen in een bergdorp.

PakistanPakistan in een notendop

– Oppervlakte: 796.095 vierkante kilometer (19 keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 201.995.540 (2016);
– Bevolkingsdichtheid: 254 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Islamitische Republiek;
– Hoofdstad: Islamabad;
– Talen: Urdu, Engels, Punjabi, Sindhi, Saraiki, Pashtoe ;
– Munteenheid: Pakistaanse Roepie (PKR);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 5100 (2016).

Informatie over visum Pakistan

Reizen en vakantie in PakistanStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Pakistan. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat ten tijde van de visumaanvraag nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je een kopie van je vluchtschema of je vliegticket kunnen tonen.

Voor een toeristenvisum is het verder nodig een officiële uitnodigingsbrief of arrangement bij een reisorganisatie of reisagent op zak te hebben. Een visum kun je aanvragen bij de Ambassade van Pakistan in Den Haag. De behandeling van een visumaanvraag duurt in de regel zo’n 5 werkdagen.

Bezienswaardigheden in Pakistan

Pakistan heeft vele mooie bezienswaardigheden, van prachtige heiligdommen tot adembenemende natuurwonderen. Veel bezienswaardigheden bevinden zich in Lahore en Islamabad, steden die als relatief veilig bekendstaan. Lees hier meer over bezienswaardigheden in Pakistan

Overnachten in Pakistan

Pakistan overnachtenIn Pakistan zijn overal plekken om te overnachten. De meeste accommodatie is te vinden in de grote steden. Je kunt hier overnachten in luxe 5-sterrenhotels, maar ook in eenvoudige familiehotels en goedkope guesthouses. Lees hier alle tips voor overnachten in Pakistan

Reizen naar Pakistan

Vliegen is de makkelijkste en veiligste manier om naar Pakistan te reizen. De grootste internationale luchthavens van Pakistan bevinden zich in Islamabad, Lahore en Karachi. Vanuit Nederland zal je altijd een keer moeten overstappen. Lees hier meer over reizen naar Pakistan

Communicatie in Pakistan

Internationaal toegangsnummer: +92.
Alarmnummer ambulance: 115.
Alarmnummer politie: 15.
Alarmnummer brandweer: 16.
Inlichtingen telefoonnummers: 17.

Tijdsverschil met Pakistan

In de winter is het in Pakistan 4 uur later dan in Nederland. Tijdens de zomer, tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober, is het in Pakistan 3 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit in Pakistan

De elektriciteit in Pakistan is 230 volt met een frequentie van 50 Hertz. Stopcontacten kunnen zowel twee ronde gaten hebben (geschikt voor Nederlandse stekkers) of drie ronde gaten (geschikt voor Britse stekkers). Het is daarom raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Voor het laatst bijgewerkt op 11 januari 2021. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Pakistan, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam