Reizen naar Pakistan

Reizen met het vliegtuig naar Pakistan

De grootste internationale luchthavens van Pakistan bevinden zich in Islamabad, Lahore en Karachi. Daarnaast zijn er kleinere internationale vliegvelden in Quetta, Gwadar, Peshawar, Sialkot, Multan, Rahim Yar Khan en Faisalabad. Vliegtickets zijn vaak het goedkoopst in de wintermaanden, van november tot en met maart. Probeer bij het boeken van een vlucht ook de westerse schoolvakanties te vermijden – in die periode vliegen veel geëmigreerde Pakistani’s naar hun thuisland om hun familie te bezoeken.

Vliegen naar Islamabad

Luchthaven van IslamabadVanuit Nederland gaan geen rechtstreekse vluchten naar Islamabad, de hoofdstad van Pakistan. Je zult altijd een keer moeten overstappen. Met een tussenstop in bijvoorbeeld Koeweit-Stad, Doha, Muscat of Abu Dhabi kun je toch binnen 12 uur in Islamabad zijn. Ook kun je overstappen in de Turkse stad Istanbul.

Vanuit Abu Dhabi, in de Verenigde Arabische Emiraten, gaan elke dag een paar vluchten naar Islamabad. Je kunt vliegen met onder meer Pakistan International Airlines, Airblue, Shaheen Air en Etihad Airways. De vliegtijd van Abu Dhabi naar Islamabad is ongeveer 3½ uur. De luchtvaartmaatschappij Etihad Airways biedt vaak goedkope vliegtickets aan.

De luchthaven heet Islamabad Benazir Bhutto International Airport (ISB) en ligt ongeveer 10 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad. Er wordt gebouwd aan een nieuw vliegveld, New Islamabad International Airport (of Gandhara International Airport), die naar verwachting in december 2016 in gebruik kan worden genomen. De nieuwe luchthaven, ongeveer 30 kilometer van het centrum van Islamabad, moet het snel groeiende aantal passagiers aankunnen. Het vliegveld bedient ook Rawalpindi, de zusterstad van Islamabad.

Islamabad Benazir Bhutto International Airport bestaat uit één terminal. De luchthaven beschikt over banken, geldwisselkantoren, geldautomaten, restaurants, cafés, snackbars, duty free shops en een gebedsruimte. In de aankomsthal is een balie waar je terecht kunt voor autoverhuur, maar het wordt niet aangeraden een auto zonder chauffeur te huren. Het is altijd erg druk op de luchthaven en de procedures en regels van ambtenaren kunnen flink je irritatie opwekken, waardoor Islamabad in 2014 is uitgeroepen tot worst airport in the world. Website: www.islamabadairport.com.pk

Vervoer van de luchthaven naar Islamabad

Bus

De bus is de goedkoopste manier om van het vliegveld in Islamabad te komen. Dag en nacht rijden er bussen en minibussen van en naar de stad, maar buitenlandse reizigers en toeristen kunnen beter een taxi nemen.

Taxi

Voor het vervoer vanaf de luchthaven is de taxi de snelste, veiligste en meest comfortabele optie. De rit naar het centrum van Islamabad duurt ongeveer 30 minuten (als het verkeer niet vaststaat). In de aankomsthal zijn balies van een aantal erkende taxicentrales, waaronder Metro Radio Cab (www.metrocab.com.pk), Yellow Cab en Cab Radio Services. Deze taxi’s hebben airconditioning en zijn 24 uur per dag tot de beschikking van reizigers. Deze taxi’s verdienen de voorkeur boven de gewone straattaxi’s, die herkenbaar zijn aan hun zwarte kleur en gele dak.

Veel hotels in Islamabad en Rawalpindi bieden ook een airport transfer service aan voor hun gasten. Informeer daarvoor bij je hotel.

Voor het laatst bijgewerkt op 28 oktober 2015.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam