Marina Bay Sands, Singapore

De beste bezienswaardigheden in Singapore

Marina Bay Sands in SingaporeMarina Bay Sands is voor reizigers die op zoek zijn naar luxe en decadentie. Het is een enorm luxueus resort van drie torens van elk 55 verdiepingen in de Marina Bay in het zuiden van Singapore. Het bestaat uit een extravagant 5-sterrenhotel met 2560 kamers en suites (met persoonlijke butlers), zeven sterrenrestaurants, twee theaters waar Broadway-shows te zien zijn en het grootste casino ter wereld met 500 tafels en 1600 gokautomaten. Er is een winkelcentrum – The Shoppes – waar je het grootste aantal designerboetieks van Azië bij elkaar vindt. Marina Bay Sands beschikt over het ArtScience Museum, dat in 21 zalen kunst en wetenschap bij elkaar brengt en spraakmakende tentoonstellingen organiseert van bekende internationale kunstenaars.

De grootste blikvanger is echter het Sands SkyPark, een gigantisch observatiedek op de 57e etage dat de vorm heeft van een schip en als een overkapping bovenop de drie torens uitsteekt. Je kunt er de indrukwekkende skyline van Singapore bewonderen, koffie drinken of eten in het restaurant. De échte attractie op het dak is het 150 meter lange zwembad, met een lengte van drie voetbalvelden het grootste ter wereld. De zogeheten infinity pool is ook van de hoogste zwembaden ter wereld. Als je dicht bij de rand komt, kun je 200 meter naar beneden turen. Als je een duik neemt, lijkt het net alsof je tussen de wolken zwemt. Zonnebaden doe je tussen de palmbomen, die ze bovenop het dak hebben geplant. Het zwembad is helaas alleen toegankelijk voor hotelgasten, dus voor deze ervaring moet je eerst diep in de buidel tasten voor een overnachting in het Marina Bay Sands Resort. Het observatiedek op het SkyPark waar je een onbelemmerd 360-graden uitzicht hebt op Singapore, is wel voor iedereen toegankelijk. De kosten van de bouw van het hele complex, dat in 2010 openging, bedroegen meer dan € 5 miljard. Adres: 10 Bayfront Ave, Singapore. Website: www.marinabaysands.com

Zwembad van Marina Bay Sands in Singapore

Voor het laatst bijgewerkt op 25 juli 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over Marina Bay Sands in Singapore, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's © Singapore Tourism Board/Afur Wong.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam