Singapore Flyer

De beste bezienswaardigheden in Singapore

Singapore FlyerAls het observatiedek van Marina Bay Sands niet helemaal je ding is, kun je ook een kop thee nippen in een cabine van de Singapore Flyer. Het is een gigantisch reuzenrad in de Marina Bay dat tot 2014 de grootste ter wereld was (toen een nog grotere moloch in de Amerikaanse gokstad Las Vegas die titel overnam). Het is nog altijd het grootste reuzenrad van Azië. De Singapore Flyer is 165 meter hoog, even hoog als een toren van 42 verdiepingen.

Terwijl je rondjes draait naar boven word je verwend met een indrukwekkend uitzicht. Je ziet niet alleen de skyline van Singapore, maar op heldere dagen kun je ook een stukje van Indonesië en Maleisië zien liggen. Een standaardritje in een van de 28 glazen cabines, die de grootte hebben van een kleine stadsbus, duurt een halfuur. Je kunt echter ook kiezen voor een speciaal arrangement, zoals een high tea, een cocktail of champagne-special of een viergangendiner (je maakt dan twee rondjes in een uur). Je kunt het reuzenrad van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat bezoeken, maar de beste tijd is de schemering, als de ondergaande zon weerspiegelt in de wolkenkrabbers van Singapore. Adres: 30 Raffles Avenue, Singapore. Website: www.singaporeflyer.com

Singapore Flyer in de avond

Voor het laatst bijgewerkt op 26 juli 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de Singapore Flyer, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's Singapore Tourism Board.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam