Singapore Zoo bezoeken? Hier vind je handige tips!

Singapore ZooDe Singapore Zoo is een van de mooiste dierentuinen ter wereld, eigenlijk een must als je Singapore bezoekt met de kids. De Singapore Zoo ligt in een prachtige regenwoud-achtige omgeving in het noorden van de stadsstaat en heeft meer dan 300 verschillende soorten dieren, waarvan een groot deel is bedreigd. Verwonder je over witte tijgers, Afrikaanse leeuwen, Maleise tapirs, witte neushoorns, neusapen, komodovaranen en de grootste kolonie orang-oetans binnen de hekken van een dierentuin.

Je ontmoet de dieren tijdens een wandeling door elf themagebieden, die elk een afzonderlijk deel van het dierenrijk voorstellen. Maak kennis met kangoeroe’s en wallaby’s in Australasia, bekijk kleurrijke en giftige reptielen in RedTopia en spot jachtluipaarden in Wild Africa. Een groot pluspunt van de Singapore Zoo is dat ouderwetse benauwde kooien bijna niet voorkomen. Al sinds de opening in 1973 leven de dieren in ruime verblijven waarbij de leefomgeving zoveel mogelijk is nagebootst.

Singapore dierentuin

Zo begin je een bezoek aan Singapore Zoo met de Treetops Trail, een 65 lange hangbrug door de jungle waar je brullende gibbons van boomtak naar boomtak ziet springen. Het is zelfs de enige dierentuin ter wereld waar orang-oetans zich vrij kunnen bewegen, hangend in takken en touwen boven de bezoekers. Je kunt je opgeven voor een jungle-ontbijt met nieuwsgierige poserende orang-oetans als toeschouwer – ongetwijfeld een onvergetelijk fotomoment.

Wil je een bezoek brengen aan de dierentuin van Singapore?
Boek hier een ticket voor de Singapore Zoo, inclusief hotel pickup en jungle-ontbijt

De Singapore Zoo organiseert ook vele andere activiteiten, waardoor je haast twee dagen moet uittrekken voor een bezoek. Zo kun je meedoen met het voeren van de dieren, een kijkje achter de schermen krijgen tijdens een wildlife tour en is er een waterspeeltuin voor kinderen (Kidzworld). Elke dag zijn er vier verschillende shows, onder anderen met olifanten, Californische zeeleeuwen en de bewoners van het regenwoud. Met zoveel te zien en te doen is het niet verwonderlijk dat de Singapore Zoo al meerdere keren is bekroond als een van de beste dierentuinen ter wereld.

Tips voor het bezoeken van Singapore Zoo

De dierentuin ligt in het noorden van Singapore en is te bereiken met een taxi of het openbaar vervoer. Er is geen metrostation bij de Singapore Zoo. Je kunt de metro nemen (North South Line) en vanaf verschillende metrostations de bus nemen naar de dierentuin. Vanaf het centrum van Singapore kun je de Safari Gate Bus nemen, die je rechtstreeks naar de dierentuin brengt. De opstapplaats is Suntec City.

Singapore Zoo bezoeken

De Singapore Zoo is een van de populairste attractie in de stadsstaat, waarbij het vooral in het weekend erg druk is. Je kunt de drukte wat vermijden door zo vroeg mogelijk in de ochtend te komen. De dierentuin gaat open vanaf 08.30 uur. Ook ben je er dan voor de ergste hitte. Neem in ieder geval zonnebrandcrème en muggenspray mee als je de Singapore Zoo gaat bezoeken. Ook is het raadzaam vooraf je tickets te bestellen om wachtrijen bij de kassa te voorkomen.

Singapore Zoo tips

In de dierentuin zijn verschillende eetgelegenheden, waaronder een pizzeria, een fastfoodtent van KFC en het Ah Meng Restaurant met westerse en lokale gerechten. Ook heeft de Singapore Zoo geldautomaten bij de ingang. De dierentuin bestrijkt een groot terrein, maar als je moe bent kun je (tegen betaling) een ritje maken met de tram. Adres: 80 Mandai Lake Rd, Singapore 729826. Website: www.wrs.com.sg

Voor het laatst bijgewerkt op 1 december 2020. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de Singapore Zoo, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © depositphotos.com/mazzzur; Singapore Tourism Board/Danny Santos.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam