Bezienswaardigheden en musea in Zuid-Korea

Seongsan Ilchulbong Peak (Sunrise Peak)

De Seongsan Ilchulbong is een 182 meter hoge vulkanische kegelvormige berg aan het oostelijke uiteinde van Jeju eiland. De enorme krater ontstond meer dan 100.000 jaar geleden door een vulkaanuitbarsting op de bodem van de zee. Door 99 scherpe rotsen rondom de krater ziet de berg er ook wel uit als een gigantische kroon die uit de oceaan omhoog steekt, of als een fort met kantelen. De Seongsan Ilchulbong staat echter vooral bekend als een plek waar je een majestueuze zonsopgang kunt aanschouwen – vandaar de bijnaam Sunrise Peak. Met de zonsopkomst tijdens oud en nieuw verzamelen zich vele mensen op de groene weide bovenop de krater om het nieuwe jaar in te luiden. Ook zijn er talloze zeldzame plantensoorten te vinden. Je kunt de krater beklimmen vanuit het nabijgelegen dorp Seongsan, een wandeling van ongeveer 50 minuten. Seongsan Ilchulbong is een nationaal park waarvoor je entree moet betalen. Bij slecht weer is de berg gesloten.

Bezienswaardigheden in Seoul

Seoul mag dan tegenwoordig een moderne uitstraling hebben, toch vind je in de Zuid-Koreaanse hoofdstad genoeg historische bezienswaardigheden. Je kunt er eeuwenoude paleizen en tempels bezoeken of ronddwalen in een zes eeuwen oude wijk met traditionele huizen. Maar Seoul heeft ook het grootste winkelgebied van Azië. Lees hier meer over de bezienswaardigheden in Seoul

Bezienswaardigheden en musea elders in Zuid-Kora

Busan

Yongin

Voor het laatst bijgewerkt op 19 februari 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over bezienswaardigheden en musea in Zuid-Korea, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto © Wikimedia Commons.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam