Tips voor een vakantie in Zuid-Korea

Zuid-Korea: een introductie

Een vakantie in Zuid-Korea beleef je in een land van romantische legendes, natuurlijke wonderen, adembenemende landschappen en moderne steden. Zuid-Korea is de zuidelijke helft van het bergachtige Koreaanse schiereiland dat aan de oostkant van Azië zit vastgeplakt en formeel nog steeds in staat van oorlog is met zijn brute dictatoriale buurman Noord-Korea. Het is een intrigerende bestemming waar de hardwerkende en slanke inwoners geobsedeerd zijn door plastische chirurgie, zelfmoord en Psy, wiens video Gangnam Style op YouTube al zo’n 3 miljard keer is bekeken.

In tegenstelling tot zijn noordelijke buur heeft Zuid-Korea zich sinds de scheiding in 1953 ontwikkeld tot een bloeiende, volwassen en moderne democratie. Het is een plek waar technologie en traditie goed samengaan, zoals je ziet in de hoofdstad Seoul. Dit is de tiende grootste stad ter wereld waar oude heiligdommen zich nestelen onder een kluwen van immer groeiende wolkenkrabbers. Het is de ideale plek om je vakantie te beginnen en te genieten van honderden attracties, een energiek nachtleven en onvergetelijke diners. In de rest van het land zie je de andere kant, met spectaculaire nationale parken, afgelegen zandstranden, hete bronnen en ruige bergtoppen.

Het is ook geschiedenis dat de klok slaat in Zuid-Korea. Gyeongju is de oude hoofdstad van het Silla-koninkrijk met graven, tempels, pagoden en ruïnes die al voor de geboorte van Christus werden gebouwd. Het subtropische en vulkanische eiland Jeju, ook wel Little Hawaii genoemd, is voor degenen die op zoek zijn naar een romantische vakantie. In Zuid-Korea vind je nieuwsgierig makende gewoontes, paradoxen en 170 soorten van het nationale gerecht kimchi, wat een reis naar het land altijd spannend en begeerlijk maakt.

Zuid-Korea in een notendop

– Oppervlakte: 99.000 vierkante kilometer (2,4 keer Nederland);
– Inwoneraantal: 51.966.948 (2023);
– Bevolkingsdichtheid: 525 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Seoul;
– Taal: Koreaans;
– Munteenheid: Zuid-Koreaanse Won (KRW);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 44.200 (2021).

Informatie over visum Zuid-Korea

Reizen en vakantie in Zuid-KoreaStaatsburgers uit Nederland of België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Zuid-Korea. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat na vertrek uit het land nog minstens 3 maanden geldig is.

Zonder visum mag je maximaal 90 dagen in Zuid-Korea verblijven. Voor een visum voor een langer verblijf of het aanvragen van een werkvergunning kun je terecht bij de Ambassade van Zuid-Korea in Den Haag.

Vakantie in Seoul

Seoul is een levenslustige en bruisende metropool, na het Japanse Tokyo de tweede grootste stad ter wereld met ruim 25 miljoen inwoners die knap zijn, obsessief met schoonheid bezig zijn, naakt in een badhuis zitten en de wenkbrauwen fronsen als iemand in het openbaar met ontblote schouders rondloopt. Lees hier meer over een vakantie in Seoul

Overnachten in Zuid-Korea

Zuid-Korea hotelsHotels zijn er in overvloed in Zuid-Korea, dus meestal is het niet moeilijk om een slaapplek te vinden. Behalve in hotels kun je overnachten in motels, guesthouses, pensions, hostels en appartementen. Zelfs in tempels en sauna’s kun je de nacht doorbrengen. Lees hier meer over hotels in Zuid-Korea

Wat te doen in Busan: 10 tips!

Busan wat te doen
Busan is een grote havenstad in het zuidoosten van Zuid-Korea waar veel handel wordt gedreven en vis wordt gevangen. In de stad kom je echt aan je trekken als je een strandliefhebber bent, maar Busan heeft ook tempels, parken en kleurrijke wijken. ► Lees hier onze tips wat te doen in Busan

Communicatie in Zuid-Korea

Internationaal toegangsnummer: +82.
Alarmnummer politie: 112.
Alarmnummer brandweer en ambulance: 119.
Alarmnummer medische noodgevallen: 129.
International operator: 00799.
Inlichtingen telefoonnummers (lokaal): 114.

Tijdsverschil met Zuid-Korea

In de winter is het in Zuid-Korea 8 uur later dan in Nederland. Tijdens de zomer, tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober, is het in Zuid-Korea 7 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit in Zuid-Korea

De elektriciteit in Zuid-Korea is 110 of 220 volt, met een frequentie van 60 Hertz. Er zijn stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met twee platte pinnen (110 volt), en er zijn stopcontacten met twee ronde gaten die geschikt zijn voor Europese stekkers (220 volt). Het is dus raadzaam een wereldstekker en een adapter mee te nemen.

Voor het laatst bijgewerkt op 18 april 2023. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Zuid-Korea, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © depositphotos.com/auriso.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam