Reizen naar Zuid-Korea

Reizen met het vliegtuig naar Zuid-Korea

Zuid-Korea heeft acht internationale vliegvelden: Incheon (Seoul), Gimpo, Gimhae (Busan), Cheongju, Daegu, Muan, Yangyang en Jeju. Incheon International Airport bij de hoofdstad Seoul is de belangrijkste luchthaven voor internationale vluchten.

Vliegen naar Seoul

Vliegen naar SeoulMet KLM en Korean Air kun je rechtstreeks van Amsterdam naar de Koreaanse hoofdstad Seoul vliegen. Er zijn zo’n tien vluchten per week. De vliegtijd is ongeveer 10 uur en 15 minuten. Het is soms goedkoper om naar Zuid-Korea te vliegen met een tussenstop. Een goedkoop vliegticket kun je krijgen bij de luchtvaartmaatschappij China Southern, met een overstap in de Chinese hoofdstad Peking. De totale reistijd is hierbij 13 uur.

Incheon International Airport (ICN) ligt ongeveer 50 kilometer ten westen van Seoul. Het is de grootste en drukste luchthaven van Zuid-Korea, dat jaren op rij is uitgeroepen tot de beste ter wereld. Het vliegveld bestaat uit één grote terminal, al wordt eind 2016 een tweede terminal geopend.

In de terminal vind je banken, geldwisselkantoren, een grote selectie aan restaurants, bars, cafés en fastfoodtenten, vele duty free winkels en een postkantoor. Er zijn een universiteitsziekenhuis (die 24 uur per dag open is), drogisterijen en apotheken, een gebedsruimte en een wasserette. Voor reizigers die langer op het vliegveld moeten bivakkeren is er veel vertier, waaronder een spa, een museum, een theater, een ijsbaan en een golfbaan. Ook zijn er vele tuinen waar je kunt relaxen. Er is gratis wifi en een verhuurservice voor een mobiele telefoon.

Vervoer van de luchthaven naar Seoul

Metro

De metro is de snelste manier om van het vliegveld in het centrum van Seoul te komen. De rit met met de Airport Express duurt 43 minuten. Deze non-stop metro vertrekt twee tot drie keer per uur en rijdt rechtstreeks naar Seoul Station, het belangrijkste treinstation in de hoofdstad. Je kunt ook de gewone metro nemen, die onderweg stopt op 10 metrostations. Hierbij is de reistijd 56 minuten. De metro’s vertrekken vanaf het Transportation Center onder de aankomsthal. Kaartjes kun kopen bij een balie of bij kaartautomaten. Website: www.arex.or.kr

Bus

Vanaf de luchthaven vertrekken stadsbussen, intercity bussen, nachtbussen en limousine bussen. Er zijn 35 verschillende buslijnen die het vliegveld met verschillende wijken en plekken in Seoul verbinden, waaronder de Coex Mall (het grootste ondergrondse winkelcentrum van Azië) en het stadhuis. De busmaatschappij heet Airport Limousine. Voor informatie over de dienstregeling: www.airportlimousine.co.kr

Daarnaast zijn er meer dan 100 busroutes van het vliegveld naar andere plaatsen en regio’s in Zuid-Korea, waaronder Busan en Daegu.

Trein

Er rijdt een hogesnelheidstrein van de luchthaven naar Daejeon, Daegu, Busan, Mokpo, Yeosu en andere steden. Zo rijdt er een paar keer per dag een trein van Incheon naar de havenstad Busan aan de zuidoostelijke kust van Zuid-Korea. Deze treinreis duurt ruim 3½ uur. Voor de dienstregeling en het kopen van kaarten kun je terecht op de website van Korail: www.letskorail.com

Voor het laatst bijgewerkt op 12 oktober 2015.

Foto © depositphotos.com/tanjalagicaimage.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam