Tips voor een vakantie in Seoul, Zuid-Korea

Een vakantie in Seoul beleef je in een levenslustige en bruisende metropool, na het Japanse Tokyo de tweede grootste stad ter wereld met ruim 25 miljoen inwoners die knap zijn, obsessief met schoonheid bezig zijn, naakt in een badhuis zitten en de wenkbrauwen fronsen als iemand in het openbaar met ontblote schouders rondloopt. De hoofdstad van Zuid-Korea is ook ‘s wereld meest bedraadde stad, de Aziatische versie van Silicon Valley waar multinationals als Hyundai en Samsung hun hoofdkantoor hebben.

Seoul is een van de financiële, culturele en technologische hubs van Azië met een geschiedenis die vele eeuwen teruggaat. Door de gunstige ligging tussen de bergen en een rivier werd het al in 1394 een koninklijke hoofdstad, uitgekozen door de heerser van de toen regerende Joseon dynastie. Sommige paleizen, tempels en vestingmuren uit deze tijd kun je nog steeds zien tijdens een vakantie in Seoul, al richtten de Japanse bezetting en de Koreaanse burgeroorlog wel flink wat verwoestingen aan.

De meest verbazingwekkende heropleving begon echter in de jaren ’70, toen Seoul van een armoedige Derde Wereld-stad veranderde in een vooruitstrevende wereldstad waar de inwoners een liefdevolle relatie kregen met technologie en wetenschap. Internationale erkenning kwam toen de stad twee van de grootste sportevenementen ter wereld mocht organiseren: de Olympische Spelen in 1988 en het WK Voetbal in 2002. Nu tref je er een plek met hypermoderne architectuur en wolkenkrabbers van glas en staal, terwijl het dorpse gevoel niet ver weg is in wijken met traditionele houten huizen en doolhoven van geplaveide steegjes.

Traditie en modernisering gaan hand in hand, zal je merken tijdens een vakantie in Seoul. Neonreclames en glinsterende designerboetieks schreeuwen om aandacht, jongeren verdringen zich in trendy cocktailbars, je kunt je smartphone overal opladen en wifi is in de hele stad gratis beschikbaar. Toch vind je ook straten met eetkraampjes, theaters waar traditionele Koreaanse dans wordt opgevoerd en paleizen met zacht glooiende dakranden waar je rust en sereniteit kunt ervaren. Zwervend door de eindeloze reeks drukke straten en steegjes is er altijd wel iets te ontdekken. Het tempo bijhouden kan een uitdaging zijn, maar de constante stroom van activiteit betekent dat er altijd wel iets origineels op je pad komt in Seoul.

Bezienswaardigheden in Seoul

Seoul bezienswaardigheden
Seoul mag dan tegenwoordig een moderne uitstraling hebben, toch vind je in de Zuid-Koreaanse hoofdstad genoeg historische bezienswaardigheden. Je kunt er eeuwenoude paleizen en tempels bezoeken of ronddwalen in een zes eeuwen oude wijk met traditionele huizen. Maar Seoul heeft ook het grootste winkelgebied van Azië. ► Lees hier meer over de beste bezienswaardigheden in Seoul

Voor het laatst bijgewerkt op 21 november 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Seoul, Zuid-Korea, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam