KaaimaneilandenReizen en vakantie op de Kaaimaneilanden

Kerngegevens

– Oppervlakte: 264 vierkante kilometer;
– Inwoneraantal: 53.737 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 204 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Brits overzees territorium;
– Hoofdstad: George Town;
– Talen: Engels (officieel), Spaans;
– Munteenheid: Kaaimaneilandse Dollar (KYD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 43.800 (2011).

Informatie over visum Kaaimaneilanden

Reizen en vakantie op de KaaimaneilandenStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie op de Kaaimaneilanden, die deel uitmaken van de Britse overzeese gebiedsdelen. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat na vertrek van de eilanden nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of de vlucht naar een volgende bestemming en moet je kunnen aantonen over voldoende financiële middelen te beschikken om je verblijf op de Kaaimaneilanden te kunnen bekostigen.

Zonder visum mag je maximaal 30 dagen op de eilanden verblijven. Bij aankomst kun je eventueel vragen om een verblijf van 6 maanden. Voor het aanvragen van een visum voor een langer verblijf of een werkvergunning kun je informatie inwinnen bij de Cayman Islands Department of Immigration: www.immigration.gov.ky

Communicatie op de Kaaimaneilanden

Internationaal toegangsnummer: +1 – 345.
Alarmnummer ambulance, politie en brandweer: 911.
Internationale operator: 0.
Inlichtingen telefoonnummers: 411.

Tijdsverschil met de Kaaimaneilanden

Tijdens onze winter is het op de Kaaimaneilanden 6 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het op de Kaaimaneilanden 7 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit op de Kaaimaneilanden

De elektriciteit op de Kaaimaneilanden is 110 volt, met een frequentie van 60 Hertz. Op de eilanden worden Amerikaanse stopcontacten gebruikt die geschikt zijn voor stekkers met twee rechthoekige pinnen, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen. In veel hotels en vakantiehuizen zijn ook adapters verkrijgbaar.

Foto © Cayman Islands Department of Tourism / Don McDougall.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam