Tips voor een vakantie op de Kaaimaneilanden

Kaaimaneilanden: een introductie

Een vakantie op de Kaaimaneilanden beleef je in een tropisch belastingparadijs ten zuiden van Cuba, een Brits gebiedsdeel met meer geregistreerde bedrijven dan inwoners. De drie Caribische eilanden zijn een geliefd toevluchtsoord voor bankiers die geen cent belasting willen betalen, al zijn het vooral toeristen uit Noord-Amerika die er daadwerkelijk voet aan grond zetten.

Zonder fiscale motieven kom je hier vakantie vieren voor de zandstranden, de relaxte levensstijl en de geweldige mogelijkheden om te duiken en te snorkelen. De Kaaimaneilanden hebben meer dan 300 gemarkeerde duikplekken, variërend van ondiepe riffen met kristalhelder water tot steile kliffen waar scheepswrakken liggen weg te roesten. De eilanden willen uiteindelijk 365 duikspots hebben, één voor elke dag in het jaar. In Stingray City kun je vanaf een zandbank zelfs knuffelen met enorme pijlstaartroggen. Genieten van zon, zee en strand doe je vooral op het grootste eiland Grand Cayman. De Seven Mile Beach bestaat uit witte zandstranden met all-inclusive resorts, hoge hotels en uitstekende restaurants, een kuststrook die in werkelijkheid maar 5,5 mijl lang is.

Je kunt een wandeling maken over de Mastic Trail, een 200 jaar oud pad door bossen en moerassen. Voor rust en een trager tempo ga je naar de kleinere eilanden Little Cayman en Cayman Brac, waar leguanen voorrang hebben bij het oversteken. De Kaaimaneilanden zijn een heerlijke plek om het weelderige zeeleven te ontdekken en je vakantie al luierend door te brengen met een glas rum in de hand, zonder sporen van het donkere slavernijverleden die een schaduw werpen op zoveel andere eilanden in de Cariben.

KaaimaneilandenKaaimaneilanden in een notendop

– Oppervlakte: 264 vierkante kilometer;
– Inwoneraantal: 58.441 (2018);
– Bevolkingsdichtheid: 221 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Brits overzees territorium;
– Hoofdstad: George Town;
– Talen: Engels (officieel), Spaans;
– Munteenheid: Kaaimaneilandse Dollar (KYD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 63.261 (2016).

Informatie over visum Kaaimaneilanden

Reizen en vakantie op de KaaimaneilandenStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie op de Kaaimaneilanden, die deel uitmaken van de Britse overzeese gebiedsdelen. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat na vertrek van de eilanden nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of de vlucht naar een volgende bestemming en moet je kunnen aantonen over voldoende financiële middelen te beschikken om je verblijf op de Kaaimaneilanden te kunnen bekostigen.

Zonder visum mag je maximaal 30 dagen op de eilanden verblijven. Bij aankomst kun je eventueel vragen om een verblijf van 6 maanden. Voor het aanvragen van een visum voor een langer verblijf of een werkvergunning kun je informatie inwinnen bij de Cayman Islands Department of Immigration: www.immigration.gov.ky

Vliegen naar de Kaaimaneilanden

Vanuit Nederland kun je niet rechtstreeks naar de Kaaimaneilanden vliegen, maar je kunt de Caribische eilanden wel makkelijk bereiken met een overstap. Voor je vakantie kun je een vlucht nemen via het Verenigd Koninkrijk of via de Verenigde Staten. Lees hier meer over vliegen naar de Kaaimaneilanden

Wat te doen op de Kaaimaneilanden

De Kaaimaneilanden zijn een heerlijke plek voor een ontspannen vakantie, maar ze bieden ook volop mogelijkheden voor leuke uitstapjes. Van zwemmen met pijlstaartroggen en wandelen in oeroude bossen tot het proeven van unieke rum. Lees hier meer over wat te doen op de Kaaimaneilanden

Hotels op de Kaaimaneilanden

Kaaimaneilanden hotelsHotels zijn er genoeg op de Kaaimaneilanden, van elegante 5-sterrenresorts tot meer budgetvriendelijke familiehotels. De meeste hotels en resorts vind je op Grand Cayman, de grootste van de drie eilanden. Lees hier alle tips over hotels op de Kaaimaneilanden

Communicatie op de Kaaimaneilanden

Internationaal toegangsnummer: +1 – 345.
Alarmnummer ambulance, politie en brandweer: 911.
Internationale operator: 0.
Inlichtingen telefoonnummers: 411.

Tijdsverschil met de Kaaimaneilanden

Tijdens onze winter is het op de Kaaimaneilanden 6 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het op de Kaaimaneilanden 7 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit op de Kaaimaneilanden

De elektriciteit op de Kaaimaneilanden is 110 volt, met een frequentie van 60 Hertz. Op de eilanden worden Amerikaanse stopcontacten gebruikt die geschikt zijn voor stekkers met twee rechthoekige pinnen, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen. In veel hotels en vakantiehuizen zijn ook adapters verkrijgbaar.

Voor het laatst bijgewerkt op 14 juli 2021. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie op de Kaaimaneilanden, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © Cayman Islands Department of Tourism / Don McDougall.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam