Vliegen naar de Kaaimaneilanden

Vanuit Nederland kun je niet rechtstreeks naar de Kaaimaneilanden vliegen, maar je kunt de Caribische eilanden wel makkelijk bereiken met een overstap. Je kunt vanuit het Verenigd Koninkrijk naar de Kaaimaneilanden vliegen, maar ook vanuit Noord-Amerika gaan vele vluchten naar dit Britse gebiedsdeel in de Caraïben.

De Kaaimaneilanden hebben drie luchthavens: op de eilanden Grand Cayman, Cayman Brac en Little Cayman. Op het grootste eiland Grand Cayman bevindt zich de belangrijkste internationale luchthaven, Owen Roberts International Airport.

British Airways vliegt meerdere keren per week van vliegveld Heathrow in Londen naar Grand Cayman, met een korte tussenstop op de Bahama’s. Vanaf Londen is de reistijd 12 uur. Elke dag zijn er vele vluchten van Amsterdam Schiphol naar Londen. Delta Airlines en American Airlines hebben vluchten naar de Kaaimaneilanden vanuit de Amerikaanse steden Atlanta, Dallas, Detroit, Miami, Minneapolis en Philadelphia.

De Kaaimaneilanden hebben ook een eigen luchtvaartmaatschappij, Cayman Airways. Deze vliegt vanaf Amerikaanse steden als New York, Miami en Chicago, maar ook vanuit Cuba, Jamaica en Honduras. Daarnaast onderhoudt Cayman Airways binnenlandse vluchten naar de drie eilanden.

Je bent ook redelijk snel op de Kaaimaneilanden als je eerst een vlucht neemt van Amsterdam naar Miami en daarna met Cayman Airways verder gaat vliegen naar Grand Cayman. Vanaf Miami vertrekken elke dag een paar vluchten naar de Kaaimaneilanden, een vliegtijd van ongeveer anderhalf uur. De totale reistijd vanaf Schiphol is dan zo’n 14 uur.

Ben je op zoek naar een vliegticket voor de Kaaimaneilanden?
Vergelijk hier goedkope vliegtickets naar de Kaaimaneilanden

Luchthaven van Grand Cayman

De meeste internationale vluchten komen aan op Owen Roberts International Airport (GCM) op het grootste eiland Grand Cayman. Dit is de grootste en belangrijkste luchthaven van de Kaaimaneilanden. Het vliegveld ligt 1½ kilometer ten noorden van George Town, de hoofdstad van de Kaaimaneilanden.

De luchthaven van Grand Cayman beschikt over geldautomaten, taxfreeshops en souvenirwinkels. Voor eten en drinken kun je terecht bij café The Brew Hut en fastfoodtenten Wendy’s en Subway. Veiligheidspersoneel kan eerste hulp verlenen in noodsituaties. Gratis wifi is beschikbaar voor passagiers. De exploitatie van de luchthaven is in handen van de Airport Authority of Cayman Islandswww.caymanairports.com

Op het luchthaventerrein zelf is geen hotel, maar in de nabije omgeving is genoeg accommodatie. Businessclasspassagiers kunnen gebruikmaken van de Cayman Airways Sir Turtle Club Lounge. Op het vliegveld zijn zo’n 15 autoverhuurders, maar het is raadzaam het huren van een auto op de Kaaimaneilanden vooraf te regelen.

Je kunt voordelig een auto huren bij Sunny Cars, die samenwerkt met betrouwbare autoverhuurbedrijven. Je wordt ook niet verrast met verborgen kosten en je hoeft geen extra verzekeringen af te sluiten. ► Check de prijs van autohuur op de Kaaimaneilanden bij Sunny Cars

Vervoer vanaf de luchthaven van Grand Cayman

Voor het vervoer vanaf het vliegveld naar je hotel of resort kun je een taxi nemen. Voor de aankomsthal is een taxistandplaats. Er gelden vaste tarieven, die zijn vastgesteld door de autoriteiten (je kunt ze raadplegen op de website van Cayman Airports).

Een rit van de luchthaven naar de Seven Mile Beach kost circa $ 19. Een rit naar East End in het oosten van Grand Cayman kost zo’n $ 60. De tarieven gelden voor één tot drie passagiers in een taxi. Voor elke extra passagier betaal je 25 procent van het tarief.

Er rijden geen bussen vanaf de luchthaven, omdat de autoriteiten hiermee de positie van taxichauffeurs willen beschermen. Je kunt wel vooraf een taxi transfer boeken via internet.

Luchthaven van Cayman Brac

Het kleinere eiland Cayman Brac heeft ook een internationale luchthaven, Captain Charles Kirkconnell International Airport (CYB). Het ligt in West End aan de westkant van het eiland en is vernoemd naar een prominente lokale zakenman. Er gaan vooral binnenlandse vluchten naar de twee andere eilanden, maar je kunt hier met Cayman Airways ook vanaf Miami naartoe vliegen.

Het is een klein vliegveld met eenvoudige voorzieningen. Er zijn ook enkele autoverhuurbedrijven en je kunt er een taxi nemen.

Voor het laatst bijgewerkt op 19 april 2019. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over vliegen naar de Kaaimaneilanden, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © depositphotos.com/mosnell.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam