Saint Kitts en NevisReizen en vakantie in Saint Kitts en Nevis

Kerngegevens

– Oppervlakte: 261 vierkante kilometer (iets groter dan Texel);
– Inwoneraantal: 51.134 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 196 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Basseterre;
– Talen: Engels;
– Munteenheid: Oost-Caribische Dollar (XCD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 15.500 (2012).

Informatie over visum Saint Kitts en Nevis

Reizen en vakantie in Saint Kitts en NevisStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Saint Kitts en Nevis. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat na vertrek uit het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming en moet je kunnen aantonen over voldoende financiële middelen te beschikken om je verblijf in Saint Kitts en Nevis te kunnen bekostigen.

Zonder visum kun je maximaal 90 dagen in Saint Kitts en Nevis verblijven. Voor een visum voor een langer verblijf of het aanvragen van een werkvergunning kun je contact opnemen met de Ambassade van Saint Kitts en Nevis in Brussel.

Communicatie in Saint Kitts en Nevis

Internationaal toegangsnummer: +1 869.
Alarmnummer ambulance en politie: 911.
Alarmnummer brandweer: 333.

Tijdsverschil met Saint Kitts en Nevis

Tijdens onze wintertijd is het in Saint Kitts en Nevis 5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Saint Kitts en Nevis 6 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Saint Kitts en Nevis

De elektriciteit in Saint Kitts en Nevis is 230 volt, met een frequentie van 60 Hertz. In sommige hotels en resorts vind je echter ook 110 volt. Het land gebruikt Britse en Amerikaanse stopcontacten die niet geschikt zijn voor Europese stekkers, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Foto © depositphotos.com/Wirepec.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam