Overnachten en hotels op Saint Kitts en Nevis

Op de twee Caribische eilanden van Saint Kitts en Nevis is genoeg keuze om te overnachten. Je kunt terecht in uiteenlopende soorten accommodatie, van hotels en luxe resorts tot bungalows op het strand of gerestaureerde landhuizen op voormalige suikerplantages. Ook kun je overnachten in guesthouses, bed & breakfasts, villa’s, vakantiehuizen en appartementen.

De meeste hotels en resorts vind je op het grotere eiland St Kitts en liggen niet ver van een strand. Het zijn vaak kleine hotels die worden gerund door een familie, met goede faciliteiten en comfortabele kamers. Sommige hotels bevinden zich op oude landgoederen uit de koloniale tijd.

Kosten overnachten op Saint Kitts en Nevis

Saint Kitts en Nevis is wel een duur land om te overnachten. Voor een tweepersoonskamer in een middenklasse hotel betaal je tussen de $ 200 en $ 300 per nacht. Voor een kamer in een budget hotel betaal je gemiddeld tussen de $ 100 en $ 200 per nacht. In een luxe hotel of resort ben je minstens $ 300 kwijt voor een overnachting. Hostels zijn er niet, maar er zijn wel een paar guesthouses en bed & breakfasts die redelijk betaalbaar zijn. Een van de goedkoopste plekken om te overnachten is het Culture House (www.stkittsculturehouse.com) op St. Kitts (ongeveer $ 60 per nacht).

De eilanden hebben geen officiële campings of kampeerterreinen. Wildkamperen is toegestaan, maar vraag wel toestemming van de landeigenaar of de lokale autoriteiten. Er zijn reizigers die kamperen op het strand, dat een perfecte manier is om de natuurlijke schoonheid van Saint Kitts en Nevis te ervaren.

De eilanden bieden ook veel wandelmogelijkheden. Je kunt er trektochten maken door het regenwoud of naar de rand van een slapende vulkaan, maar het is niet aan te raden dit zonder gids te doen. Je kunt een tour boeken bij een lokale tour operator, zoals Greg’s Safari’s (www.gregsafaris.com), waarbij het kamperen in de wildernis zit inbegrepen.

Seizoenen op Saint Kitts en Nevis

Een hotelkamer is aanzienlijk goedkoper in het laagseizoen, van half april tot half december. De beste maanden zijn mei en juni, wanneer je vlak voor het orkaanseizoen vakantie viert op Saint Kitts en Nevis. Van juli tot en met november zijn de prijzen het laagst, maar dan heb je wel te maken met de meeste regenval en een kans op orkanen. Veel hotels zijn dan ook een paar weken gesloten.

In het hoogseizoen van december tot april kunnen de hotelprijzen verveelvoudigen. Het is raadzaam voor die periode minstens 4 maanden van tevoren te boeken. Tijdens het carnaval in februari is het extreem druk, dan moet je minstens 6 maanden voor vertrek je accommodatie hebben geregeld.

Op verzoek geven de meeste hotels een korting bij het  boeken van grotere groepen, pakketreizen of een verblijf van 7 nachten of langer. Bij de hotelrekening komt nog 10 procent btw en veel hotels rekenen daarnaast ‘servicekosten’, die rond de 10 tot 15 procent bedragen. Deze kosten zitten niet altijd bij de prijs als je een reservering maakt, dus check dit van tevoren. Het is overigens ook gebruik om fooi te geven, aan de schoonmakers en aan de drager van je koffer of reistas (ongeveer $ 1 per stuk bagage).

Beste, beroemde en bijzondere hotels op Saint Kitts en Nevis

De eilanden van Saint Kitts en Nevis hebben enkele beroemde, bijzondere en beste hotels die we niet onvermeld willen laten. Deze hotels hebben een bijzondere geschiedenis, bevinden zich op een speciale locatie of hebben goede recensies van reizigers gekregen op internet. Hieronder vind je een selectie van deze hotels.

Ottley’s Plantation Inn, St Kitts

Ottley’s Plantation Inn ligt op een 17e eeuws landgoed van 40 hectare aan de noordoostkust van het eiland St Kitts. Het hotel, geopend in 1990, bevindt zich in een historisch landhuis op een voormalige suikerplantage dat helemaal is opgeknapt. In het onberispelijk onderhouden geel-wit geverfde gebouw vind je 8 grote kamers en een veranda, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt. Verder op het terrein staan nog meer chalets met kamers en suites. Het restaurant bevindt zich tussen de oude gewelfde muren van een oude suikerfabriek. Het restaurant Royal Palm is ook toegankelijk voor niet-gasten. Daarnaast is er een zwembad en een tennisbaan die ‘s avonds is verlicht. Ottley’s Plantation Inn ligt in een mooie omgeving met glooiende groene grasvelden en statige palmbomen. Voor gasten worden wandelingen georganiseerd door het nabijgelegen regenwoud. Het zijn vooral Amerikanen en Britten die in dit luxe hotel overnachten. Adres: Ottley’s Village, Basseterre ., Saint Kitts en NevisGeen website.

Voor het laatst bijgewerkt op 8 juni 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten op Saint Kitts en Nevis, dan kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Flickr.com/TORLEY; Flickr.com/David Jones.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam