Vliegen naar Saint Kitts en Nevis

Je kunt vanuit Nederland niet rechtstreeks naar Saint Kitts en Nevis vliegen, maar je kunt de twee Caribische eilanden wel makkelijk bereiken met een overstap. De makkelijkste manier is door een overstap op Sint Maarten. KLM verzorgt meerdere keren per week directe vluchten van Amsterdam Schiphol naar dit Nederlands-Franse eiland. Dit is een vlucht van ongeveer 9 uur. Een vliegticket is te koop vanaf € 528. ► Boek hier een vliegticket met KLM naar Sint Maarten

Vanaf Sint Maarten gaan elke dag meerdere vluchten naar Saint Kitts, van luchtvaartmaatschappijen Winair en LIAT. Winair (www.fly-winair.sx) is de ‘nationale’ luchtvaartmaatschappij van Sint Maarten. Het is ongeveer een halfuurtje vliegen tussen beide eilanden.

Je kunt ook met British Airways vanuit Londen naar Saint Kitts en Nevis vliegen, maar dan maak je tussendoor nog een tussenstop op Antigua. De reistijd is dan veel langer. Er zijn verder directe vluchten naar Saint Kitts en Nevis vanuit verschillende Amerikaanse steden, waaronder New York, Miami en Atlanta.

Er zijn goede verbindingen tussen Saint Kitts en Nevis met de andere eilanden in het Caribisch gebied. Meerdere keren per dag zijn er vluchten naar onder meer Sint Eustatius, Antigua en de Amerikaanse Maagdeneilanden.

Luchthaven van Saint Kitts

De beide eilanden van Saint Kitts en Nevis hebben een luchthaven. Het belangrijkste vliegveld bevindt zich op het grootste eiland Saint Kitts, Robert Llewellyn Bradshaw International Airport (SKB). Hier komen alle internationale vluchten aan. Het vliegveld is vernoemd naar de eerste premier van Saint Kitts en Nevis en ligt een paar kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Basseterre.

Het is een kleine en moderne luchthaven die ook de komst van private jets kan afhandelen. Er zijn geldautomaten, geldwisselkantoren, een restaurant en een bar. Voor winkelen kun je onder meer terecht in een taxfreeshop en souvenirwinkels. Gratis wifi is beschikbaar voor passagiers.

Vervoer vanaf de luchthaven van Saint Kitts

Op het vliegveld zijn enkele kantoren van autoverhuurbedrijven. Let er op dat je een driver’s permit nodig hebt voor het huren van een auto op Saint Kitts, zelfs als je al een internationaal rijbewijs hebt. Deze vergunning kost $ 24 voor drie maanden (in 2020) en is aan te vragen bij het Traffic Department. Bij het huren van een auto regelt de autoverhuurder dat. Je rijdt aan de linkerkant van de weg op Saint Kitts.

Bespaar tijd en geld bij het huren van een auto op Saint Kitts en Nevis
Vergelijk bij EasyTerra de tarieven van autoverhuurders op Saint Kitts en Nevis

Bij de aankomsthal is een taxistandplaats waar je een taxi kunt nemen naar je hotel, resort of vakantiehuis. De taxi’s hebben geen meter, maar er gelden vaste tarieven voor de verschillende bestemmingen. De officiële tarieven hangen bij de aankomsthal. Een ritje naar het dichtstbijzijnde hotel in Basseterre kost US$ 16, een ritje naar het verste punt is US$ 50. De tarieven zijn geldig voor 1 tot 4 passagiers. Voor taxiritjes tussen 22.00 en 06.00 uur komt er een toeslag bij van 50 procent.

Vermijd gedoe en wachtrijen bij aankomst op Saint Kitts
Boek hier alvast je taxi transfer vanaf de luchthaven op Saint Kitts

Luchthaven van Nevis

Het kleinere Nevis heeft ook een luchthaven aan de noordkant van het eiland: Vance W. International Airport on Nevis (NEV). Dit vliegveld is alleen geschikt voor kleine vliegtuigen en private jets. De meeste hotels en resorts halen hun gasten echter op vanaf de internationale luchthaven in Saint Kitts en brengen ze met een watertaxi (6 minuten) naar het eiland Nevis.

De luchtvaartmaatschappij Air Sunshine (www.airsunshine.com) verzorgt vluchten en privé charters van verschillende andere Caribische eilanden naar Nevis.

Reizen met de boot naar Saint Kitts en Nevis

Er zijn geen reguliere veerdiensten van andere Caribische eilanden naar Saint Kitts en Nevis. Als je niet zo van vliegen houdt, kun je de eilanden wel bereiken met een cruiseschip. Saint Kitts is een populaire bestemming onder cruisemaatschappijen die cruises aanbieden in het oostelijke deel van de Caraïben.

Ook zeilschepen en jachten meren graag aan in Saint Kitts. De twee belangrijkste jachthavens zijn Port Zante, op een paar minuten lopen van het historische centrum van Basseterre, en Christophe Harbour Marina.

Lees hieronder verder voor meer reistips voor Saint Kitts en Nevis:

Wat te doen in Saint Kitts en Nevis

Verlaat de prachtige zandstranden en je kunt door regenwouden trekken, het Britse koloniale verleden opsnuiven en dwalen door oude landgoederen. Beklim de hoogste berg en hoor de trieste verhalen over het slavernijverleden. Lees hier alle tips wat te doen op Saint Kitts en Nevis

Overnachten in Saint Kitts en Nevis

Op de twee Caribische eilanden van Saint Kitts en Nevis is genoeg keuze om te overnachten. Je kunt terecht in uiteenlopende soorten accommodatie, van hotels en luxe resorts tot gerestaureerde landhuizen op voormalige suikerplantages. Lees hier meer over overnachten in Saint Kitts en Nevis

Voor het laatst bijgewerkt op 6 april 2020. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over vliegen naar Saint Kitts en Nevis, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © depositphotos.com/Wollwerth; St. Kitts Tourism Authority.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam