Tips voor een vakantie in Saint Vincent en de Grenadines

Saint Vincent en de Grenadines: een introductie

Een vakantie in Saint Vincent en de Grenadines beleef je in The Land of the Blessed, een ‘gezegende natie’ van 32 tropische eilanden in de zuidelijke Caribische Zee. Saint Vincent is het grootste en belangrijkste eiland, en daaronder drijft een trits kleinere eilandjes met exotische namen als Mustique, Palm Island en Mayreau. Een helderblauwe zee en prachtige stranden zijn de grootste trekpleisters van het land, al kun je er ook een stukje geschiedenis opsnuiven.

Zoals veel andere eilandstaten in het Caribisch gebied hebben de Fransen en de Britten er een robbertje over gevochten, voordat Saint Vincent en de Grenadines in 1979 onafhankelijk werd. In de hoofdstad Kingstown vind je nog de overblijfselen van Fort Charlotte, waar 30 kanonnen de vijand moesten verjagen. De stad is ook het domein van de oudste botanische tuin van het westelijk halfrond, die al in 1765 werd geopend. De eilanden zijn verder populair om te duiken en te zeilen, tegen een oogstrelende achtergrond van spectaculaire koraalriffen en vulkanische landschappen. Authentiek genoeg om er de Hollywood-filmreeks Pirates of the Caribbean op te nemen, en mooi genoeg voor popster Mick Jagger, die in zijn luxe huis op Mustique vakantie viert.

Maar ook zonder popsterrenstatus zal de bevolking van Saint Vincent en de Grenadines je liefdevol begroeten met een warme Caribische glimlach. Maak een zeiltocht langs de onbewoonde eilandjes van Tobago Cays, zoek een idyllische baai voor je droomhuwelijk of zoek de schaduw op onder een van de vele broodbomen. Een vakantie in Saint Vincent en de Grenadines vier je in een onbedorven paradijs dat verspreid ligt over het land en de zee.

Saint Vincent en de GrenadinesSaint Vincent en de Grenadines in een notendop

– Oppervlakte: 389 vierkante kilometer (1,5 keer de stad Amsterdam);
– Inwoneraantal: 102.089 (2017);
– Bevolkingsdichtheid: 265 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Kingstown;
– Talen: Engels (officieel), Frans-Creools;
– Munteenheid: Oost-Caribische Dollar (XCD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 11.600 (2017).

Informatie over visum Saint Vincent en de Grenadines

Reizen en vakantie in Saint Vincent en de GrenadinesStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie op Saint Vincent en de Grenadines. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij vertrek uit het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming en moet je kunnen aantonen over voldoende financiële middelen te beschikken om je verblijf op Saint Vincent en de Grenadines te kunnen bekostigen.

Zonder visum kun je maximaal 1 maand op de eilanden verblijven. Voor het aanvragen van een visum voor een langer verblijf of het aanvragen van een werkvergunning kun je terecht bij de Ambassade van Saint Vincent en de Grenadines in Brussel.

Wat te doen in Saint Vincent en de Grenadines: 10 tips!

Saint Vincent en de Grenadines wat te doen
Breng een bezoek aan de oudste botanische tuin van het westelijk halfrond, ga eilandhoppen, spaar je energie voor een klim naar de top van een vulkaan en plons in een zeebad dat door vulkanische rotsen is gevormd. Lees hier onze tips wat te doen in Saint Vincent en de Grenadines

Overnachten op Saint Vincent en de Grenadines

Het is niet verwonderlijk dat zoveel popsterren en Hollywood-sterren vakantie vieren in Saint Vincent en de Grenadines, want er zijn fantastische mogelijkheden om te overnachten. Enkele eilanden van de Grenadines zijn de thuisbasis van luxueuze resorts waar je volledig kunt ontspannen. Lees hier meer over overnachten op Saint Vincent en de Grenadines

Vliegen naar Saint Vincent en de Grenadines

Saint Vincent en Grenadines vliegenHet is wel even vliegen naar Saint Vincent en de Grenadines. Vanuit Nederland gaan geen rechtstreekse vluchten, dus je zal altijd één of twee keer moeten overstappen. Je kunt vliegen via Londen of een ander Caribisch eiland. Lees hier alle tips over vliegen naar Saint Vincent en de Grenadines

Communicatie in Saint Vincent en de Grenadines

Internationaal toegangsnummer: +1 784.
Alarmnummer ambulance, politie en brandweer: 911 en 999.

Tijdsverschil met Saint Vincent en de Grenadines

Tijdens onze wintertijd is het op Saint Vincent en de Grenadines 5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het op Saint Vincent en de Grenadines 6 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit op Saint Vincent en de Grenadines

De elektriciteit op Saint Vincent en de Grenadines is 230 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt Britse stopcontacten die geschikt zijn voor 3-polige stekkers, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Er zijn ook hotels en resorts met stopcontacten van 110 volt, die geschikt zijn voor Amerikaanse stekkers.

Voor het laatst bijgewerkt op 3 maart 2021. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Saint Vincent en de Grenadines, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam