Vliegen naar Saint Vincent en de Grenadines

Saint Vincent en Grenadines vliegenHet is wel even vliegen naar Saint Vincent en de Grenadines, deze archipel van 32 eilanden in de zuidelijke Caribische Zee. Vanuit Nederland gaan geen rechtstreekse vluchten, dus je zal altijd één of twee keer moeten overstappen. Reken erop dat je minimaal 16 tot 17 uur onderweg bent voordat je vakantie kunt vieren op dit tropische paradijs, als je geluk hebt met de overstaptijden.

Je kunt vooral makkelijk naar Saint Vincent en de Grenadines vliegen vanuit andere Caribische eilanden. Er zijn dagelijks meerdere vluchten vanuit Barbados (45 minuten) en Trinidad en Tobago (55 minuten). Ook gaan er reguliere vluchten vanuit Saint Lucia en Grenada. Bij vertrek vanaf Schiphol is de snelste optie om via Londen Heathrow en Barbados te vliegen.

Wil je op vakantie naar Saint Vincent en de Grenadines?
Vergelijk hier vliegtickets naar Saint Vincent en de Grenadines

Daarnaast kun je vanuit bestemmingen in Noord-Amerika naar Saint Vincent en de Grenadines vliegen. Er zijn meer vluchten beschikbaar tijdens het hoogseizoen (december tot en met april). American Airlines vliegt enkele keren per week via Miami naar de archipel (4 uur). Ook gaan er vakantievluchten vanuit New York en Toronto. Bij een overstap in Amerika moet je vaak de nacht doorbrengen op een luchthaven omdat de overstaptijden niet gunstig zijn.

Vanaf juni 2021 kun je met de Britse luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic rechtstreeks van London Heathrow naar Saint Vincent en de Grenadines vliegen. Vanaf Amsterdam Schiphol zijn dagelijks vele vluchten naar Londen, dus dan hoef je maar één keer over te stappen.

Luchthavens van Saint Vincent en de Grenadines

Saint Vincent en de Grenadines hebben vijf vliegvelden. De belangrijkste internationale luchthaven ligt op het hoofdeiland Saint Vincent. Daarnaast zijn er kleinere lokale vliegvelden op de eilanden Canouan, Bequia, Mustique en Union Island. Als je tussen de eilanden wilt vliegen, kun je een vliegticket boeken bij de regionale luchtvaartmaatschappij SVG Air (www.flysvgair.com). Voor eilandhoppen kun je ook lokale ferry’s pakken.

Luchthaven van Saint Vincent

Vrijwel alle internationale vluchten komen aan op Argyle International Airport (SVD). Dit is het belangrijkste vliegveld van de archipel, gelegen in het zuidoosten van het hoofdeiland Saint Vincent en 8 kilometer vanaf de hoofdstad Kingstown. Het is een gloednieuwe luchthaven die in 2017 is geopend. Elektriciteit wordt opgewekt met zonne-energie.

Saint Vincent en Grenadines luchthaven

Het vliegveld heeft twee passagiersterminals die met elkaar verbonden zijn, voor internationale vluchten en binnenlandse vluchten. De luchthaven beschikt over een geldwisselkantoor, geldautomaten, en taxfreeshop, een kledingboetiek en een restaurant (High Flyers). Wifi is gratis beschikbaar voor passagiers, via het netwerk ‘AIA public WIFI’. Website van de luchthaven: www.svg-airport.com

Vervoer vanaf de luchthaven van Saint Vincent

Voor het vervoer vanaf de luchthaven naar je accommodatie kun je een taxi of minibus nemen. Voor de aankomsthal is een taxistandplaats waar je een taxi kunt nemen. Taxichauffeurs gebruiken geen meter, dus spreek een prijs af voordat je instapt. De rit naar de hoofdstad Kingstown duurt ongeveer 30 minuten.

Op de luchthaven zijn ook enkele kantoren van autoverhuurbedrijven als je het eiland op eigen gelegenheid wilt verkennen. Een huurauto kost ongeveer $ 60 tot $ 100 per dag of $ 300 tot $ 400 per week. Een autoverhuurder met een goede reputatie is AVIS, die wereldwijd actief is. Je kunt gratis wijzigen of annuleren als je plannen veranderen. ► Boek hier een huurauto bij AVIS op de luchthaven van Saint Vincent

Hou er rekening mee dat je links rijdt op Saint Vincent en de Grenadines. Een 4WD kan handig zijn voor de onverharde wegen, met name in het westen en noorden van het eiland (er zijn geen snelwegen). Voor het huren van een auto heb je een geldig rijbewijs nodig, maar dien je ter plekke ook een tijdelijk rijbewijs aan te schaffen voor EC$ 100. Dit is 6 maanden geldig. Je kunt het regelen op de luchthaven of bij de autoverhuurder.

Voor het laatst bijgewerkt op 3 maart 2021. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over vliegen naar Saint Vincent en de Grenadines, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Dmitri V Tonkopi/Shutterstock.com; Argyle International Airport.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam