Overnachten op Saint Vincent en de Grenadines

Het is niet verwonderlijk dat zoveel popsterren, royalty en Hollywood-sterren vakantie vieren in Saint Vincent en de Grenadines, want er zijn fantastische mogelijkheden om te overnachten. Enkele tropische eilanden van de Grenadines zijn de thuisbasis van luxueuze resorts en villa’s waar je volledig kunt ontspannen en waar je geen ‘last’ hebt van de buitenwereld.

Op dit soort exclusieve privé-eilanden is overnachten niet goedkoop. Soms betaal je zelfs duizenden euro’s voor slechts één overnachting. Gelukkig zijn er ook andere eilanden waar je een ruime keuze hebt in accommodatie in verschillende prijsklassen. Je kunt er terecht in rustieke familiehotels, vakantiehuizen aan het strand of in betaalbare guesthouses. Hotels zijn meestal klein en hebben maar een paar kamers, waar je wel veel persoonlijke aandacht kunt verwachten.

Op Union Island en Bequia Island is genoeg accommodatie te vinden. Lokale guesthouses zijn vaak in trek bij backpackers, maar die kun je niet altijd van tevoren reserveren. Als je op de bonnefooi naar het eiland reist en rondvraagt, is er altijd wel een slaapplek te vinden.

Op het grootste eiland Saint Vincent is de beschikbare accommodatie beperkter. Saint Vincent heeft minder indrukwekkende stranden en ontvangt daardoor ook minder toeristen. De meeste hotels vind je in het zuiden van het eiland, nabij de hoofdstad Kingstown. Op het klein en weelderig privé-eiland vlakbij de zuidkust ligt het Young Island Resort (www.youngisland.com). Je kunt verblijven in villa’s en cottages op de heuvel of aan het water en het resort heeft een spa, een verlichte tennisbaan en een mooi zwembad. Je kunt overnachten in het huisje waar de Amerikaanse acteur Johnny Depp verbleef tijdens de opnames van de Hollywood-films Pirates of the Caribbean.

Kosten van overnachten op Saint Vincent en de Grenadines

Je betaalt het meest voor een kamer in een hotel of een resort tijdens het hoogseizoen, van december tot en met april. Veel Europeanen ontvluchten de koude winter in hun eigen land en vieren vakantie op deze warme bestemming in het Caribisch gebied. Het laagseizoen is van mei tot en met november. Zoals gezegd is Saint Vincent en de Grenadines niet echt een budgetbestemming. In een goedkoop hotel ben je tussen de € 50 en € 100 per persoon kwijt. Voor een middenklasse hotel betaal je tussen de € 100 en € 200 voor een overnachting.

Van juli tot met oktober kun je te maken krijgen met hevige regenval en orkanen, maar mei, juni en november zijn in het algemeen prima maanden om op Saint Vincent en de Grenadines te verblijven. Hotels en resorts verlagen dan hun prijzen om toeristen te trekken. Bij het toeristenbureau van Saint Vincent en de Grenadines kun je informeren wat de officiële tarieven zijn van overnachtingen in hotels, resorts en guesthouses.

Vermelde prijzen zijn meestal zonder de 11 procent btw die er nog bij komt op de hotelrekening (tarief in 2017).  Duurdere hotels en resorts brengen de gasten daarnaast nog 10 procent ‘servicekosten’ in rekening. Bij boekingen is het raadzaam te informeren welke kosten allemaal bij de prijs zitten inbegrepen.

Ook kun je navragen welke maaltijden je kunt verwachten. Sommige hotels en resorts op Saint Vincent en de Grenadines hanteren een classificatie die ook op enkele andere Caribische eilanden wordt gebruikt. FAP staat voor Full American Plan, en dat betekent dat ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes (zoals thee in de middag en een drankje in de avond) bij de prijs zitten inbegrepen. AP betekent American Plan, en houdt in dat je als gast drie maaltijden per dag krijgt. MAP staat voor Modified American Plan: ontbijt plus diner. CP is Continental Plan, met alleen ontbijt. Bij EP (European Plan) betaal je slechts voor de kamer.

Beste, beroemde en bijzondere hotels en resorts op Saint Vincent en de Grenadines

Saint Vincent en de Grenadines hebben enkele beroemde, bijzondere en beste hotels en resorts die we niet onvermeld willen laten. Deze hotels hebben een bijzondere geschiedenis, bevinden zich op een speciale locatie of hebben goede recensies van reizigers gekregen op internet. Hieronder een selectie van deze hotels. Als je ergens wilt overnachten, kun je via de website een reservering maken.

Mustique Island

Mustique is een best wel groot privé eiland in de Caribische Zee dat is uitgegroeid tot een van de populairste vakantiebestemmingen voor celebs uit de hele wereld. Het eiland heeft honderd luxe privé villa’s en de eigenaren daarvan zijn gezamenlijk tevens eigenaar van Mustique. Die zorgen er wel voor dat het tropische paradijs alleen toegankelijk is voor een selecte groep beroemdheden. Onder anderen Mick Jagger, koningin Elizabeth en het sprookjesstel prins William en Kate Middleton vieren er regelmatig vakantie. Je kunt er duiken, zwemmen, paardrijden, tennissen en een cocktail drinken in Basil’s Bar, de favoriete stek van de jetset. Website: www.mustique-island.com

Petit St. Vincent Resort

Helemaal in het zuiden van de Grenadines vind je het Petit St. Vincent Resort, een exclusief en luxueus privé-eiland met 22 villa’s en cottages. De stenen villa’s liggen ruim verspreid op het groene tropische eiland en zorgen voor optimale privacy, dus ook dit resort is een favoriet logeeradresje onder beroemdheden. De huisjes hebben ook geen sleutel, telefoon, televisie en wifi, maar ze hebben wel allemaal een zonneterras met uitzicht op de oceaan. Communiceren met het attente personeel doe je door middel van vlaggen. Het hijsen van de gele vlag betekent dat je roomservice wilt of een ander verzoek hebt, en met de rode vlag in top wil je met rust worden gelaten. Er zijn twee restaurants waar lokaal gevangen vis op het menu staat. Groente en fruit komt van het eigen eiland. Het resort heeft verder twee yogapaviljoens en een Balinees gerund luxe spa- en wellnesscentrum. Elke dag worden snorkel- en duiktrips georganiseerd. Vooral voor mensen die hunkeren naar een romantische Caribische vakantie is het Petit St. Vincent Resort de perfecte plek om te overnachten. Website: www.petitstvincent.com

Voor het laatst bijgewerkt op 31 juli 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten op Saint Vincent en de Grenadines, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Pixabay; Petit St. Vincent Resort.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam