Nationaal Historisch Museum van Bulgarije, Sofia

Nationaal Historisch Museum in SofiaHet Nationaal Historisch Museum in Sofia belicht de geschiedenis van Bulgarije, van de prehistorie tot het heden. Het museum is in 1973 opgericht en bracht sindsdien een imposante verzameling bijeen van ruim 650.000 objecten op het gebied van archeologie, geschiedenis, kunst, cultuur en etnografie. Hiermee is dit het grootste museum van Bulgarije en een van de grootste geschiedkundige musea van de Balkan. Je ziet er onder anderen traditionele kleding en uniformen, wapens, antieke meubels, gereedschap, juwelen, foto’s, documenten en kaarten en voorwerpen uit de Bronstijd en de IJzertijd.

Een van de hoogtepunten in de collectie is de Panagyurishte Schat, bestaande uit zeven drinkbekers, een kruik en een flesje in 23 karaats goud uit de tijd van de Thraciërs (2000 jaar voor de geboorte van Christus). De goudschat heeft een totaal gewicht van liefst 6164 kilo en werd in 1949 door drie broers opgegraven bij het Bulgaarse plaatsje Panagjurište. Het is een van de mooiste voorbeelden van Thracische goudsmeedkunst.

Sinds 2000 is het museum gehuisvest in het voormalige presidentieel paleis van Todor Zjivkov (1911-1998), de laatste communistische leider en dictator van Bulgarije. Het Nationaal Historisch Museum van Bulgarije is elke dag geopend, met uitzondering van enkele feestdagen. De laatste maandag van de maand is het museum gratis te bezoeken. Adres: ul. “Vitoshko lale” 16, 1618 Sofia, Bulgarije. Website: www.historymuseum.org

Panagyurishte Schat in Nationaal Historisch Museum, Sofia

Voor het laatst bijgewerkt op 9 december 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het Nationaal Historisch Museum in Sofia, Bulgarije, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's © Flickr.com/Jasha; Flickr.com/Ann Wuyts.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam