Booking Denemarken

Overnachten en hotels in Kopenhagen, Denemarken

Admiral Hotel in Kopenhagen
Admiral Hotel in Kopenhagen

Het is geen probleem om te overnachten in Kopenhagen. De hoofdstad van Denemarken heeft een ruime keuze aan hotels, hostels, bed & breakfasts en appartementen. De laatste jaren zijn er vele nieuwe hippe hotels bijgekomen en bestaande hotels zijn gerenoveerd. Kopenhagen is een compacte stad, dus vanuit bijna elk hotel kun je te voet naar de belangrijkste bezienswaardigheden. De historische binnenstad Indre By en de wijk Vesterbro hebben de meeste hotels. Een van de grootste is het Scandic Copenhagen Hotel, met 486 kamers verdeeld over 18 verdiepingen.

Zoals in veel andere Scandinavische landen en in de rest van Denemarken is de prijs van een hotelovernachting relatief hoog. De 4- en 5-sterrenhotels richten zich dan ook in de eerste plaats op zakenreizigers. Om in een tweepersoonskamer in een luxe hotel (inclusief toeristenbelasting en ontbijt) te slapen, ben je minstens 1500 Deense kroon kwijt. Voor een overnachting in een middenklasse hotel betaal je tussen de 800 en 1500 kroon. De goedkoopste hotels vragen tot 800 kroon voor een kamer.

Op internet en bij reisorganisaties vind je soms aanbiedingen, dus check de websites van hotels. Je betaalt het meeste als je last minute boekt, je betaalt het minste als je zo vroeg mogelijk een kamer reserveert.

Goedkoop overnachten in Kopenhagen

Voor goedkoop overnachten in Kopenhagen kun je terecht in een van de hostels. Die bevinden zich vooral in het centrum en in de multiculturele wijk Nørrebro. Voor weekenden en tijdens de zomermaanden is het aan te raden van tevoren te reserveren. Heb je geen reservering, klop dan vroeg op de dag aan om verzekerd te zijn van een bed.

Via het toeristenkantoor kun je ook een kamer reserveren in een privé appartement voor ongeveer 400 Deense kroon per nacht. Je moet hiervoor meestal een stukje met de trein reizen vanuit het centrum. Ontbijt is niet inbegrepen.

Reizigers met een extreem laag budget kunnen terecht op twee eenvoudige kampeerplaatsen langs de Mølleå rivier. Je mag daar één of twee nachten je tent neerzetten. De voorzieningen zijn erg basic, maar het is wel gratis. In de omgeving van Kopenhagen zijn ook enkele commerciële campings. Rijd je met een camper naar Kopenhagen, dan kun je terecht op de City Camp (www.citycamp.dk), niet ver van het centrum. Deze camping is uitsluitend bedoeld voor kampeerwagens.

Overzicht van hotels in Kopenhagen

Hieronder vind je een overzicht van officiële websites van hotels in Kopenhagen. Via de websites kun je een kamer boeken.

Overzicht van hostels in Kopenhagen

Voor het laatst bijgewerkt op 16 april 2015.

Foto © Copenhagen Tourism/Cees van Roeden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam