Booking Denemarken

Overnachten in Kopenhagen, Denemarken

Admiral Hotel in Kopenhagen
Admiral Hotel in Kopenhagen

Het is geen probleem om te overnachten in Kopenhagen. De hoofdstad van Denemarken heeft een ruime keuze aan hotels, hostels, bed & breakfasts en appartementen. De laatste jaren zijn er vele nieuwe hippe hotels bijgekomen en bestaande hotels zijn gerenoveerd. Kopenhagen is een compacte stad, dus vanuit bijna elk hotel kun je te voet naar de belangrijkste bezienswaardigheden. De historische binnenstad Indre By en de wijk Vesterbro hebben de meeste hotels. Een van de grootste is het Scandic Copenhagen Hotel, met 486 kamers verdeeld over 18 verdiepingen.

Zoals in veel andere Scandinavische landen en in de rest van Denemarken is de prijs van een hotelovernachting relatief hoog. De 4- en 5-sterrenhotels richten zich dan ook in de eerste plaats op zakenreizigers. Om in een tweepersoonskamer in een luxe hotel (inclusief toeristenbelasting en ontbijt) te slapen, ben je minstens 1500 Deense kroon kwijt. Voor een overnachting in een middenklasse hotel betaal je tussen de 800 en 1500 kroon. De goedkoopste hotels vragen tot 800 kroon voor een kamer.

Op internet en bij reisorganisaties vind je soms aanbiedingen, dus check de websites van hotels. Je betaalt het meeste als je last minute boekt, je betaalt het minste als je zo vroeg mogelijk een kamer reserveert.

Goedkoop overnachten in Kopenhagen

Voor goedkoop overnachten in Kopenhagen kun je terecht in een van de hostels. Die bevinden zich vooral in het centrum en in de multiculturele wijk Nørrebro. Voor weekenden en tijdens de zomermaanden is het aan te raden van tevoren te reserveren. Heb je geen reservering, klop dan vroeg op de dag aan om verzekerd te zijn van een bed.

Via het toeristenkantoor kun je ook een kamer reserveren in een privé appartement voor ongeveer 400 Deense kroon per nacht. Je moet hiervoor meestal een stukje met de trein reizen vanuit het centrum. Ontbijt is niet inbegrepen.

Reizigers met een extreem laag budget kunnen terecht op twee eenvoudige kampeerplaatsen langs de Mølleå rivier. Je mag daar één of twee nachten je tent neerzetten. De voorzieningen zijn erg basic, maar het is wel gratis. In de omgeving van Kopenhagen zijn ook enkele commerciële campings. Rijd je met een camper naar Kopenhagen, dan kun je terecht op de City Camp (www.citycamp.dk), niet ver van het centrum. Deze camping is uitsluitend bedoeld voor kampeerwagens.

Beste hotels in Kopenhagen

Urban House Copenhagen

Het Urban House Copenhagen is geen hotel en geen hostel, maar een ‘stadshuis’. Dit hotel opende in 2015 en speelde meteen in op een groeiende generatie jonge hipsters en stedelingen die gedreven door social media de aardbol rond razen. Voordat het überhaupt open ging, was het al een veel besproken item op sites als Instagram, Facebook en YouTube.

Urban House Hotel in Kopenhagen

In het Urban House kun je slapen, maar óók relaxen, een paar biertjes achterover slaan, laat op de avond een snack halen en vooral sociaal zijn met locals en reizigers uit de hele wereld. Wil je een nieuwe tattoo, een coole fiets om door Kopenhagen te trappen of wil je je muziekkunsten weleens op een podium uitproberen, het Urban House is the place to be. Als je er een hotelkamer boekt, ben je meteen lid van de community. ► Boek een overnachting in Urban House Copenhagen vanaf € 31

Voor het laatst bijgewerkt op 16 april 2015. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Kopenhagen, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © Copenhagen Tourism/Cees van Roeden.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam