Booking Denemarken

Vakantie in Kopenhagen, Denemarken

Tips voor een vakantie in Kopenhagen

Kopenhagen vakantieEen vakantie in Kopenhagen moet Nederlanders aanspreken: die beleef je in een van de gelukkigste en meest fietsvriendelijke steden van Europa. De inwoners zijn relaxed en vriendelijk en meer dan de helft pakt dagelijks de fiets om naar zijn werk te gaan. De hoofdstad van Denemarken heeft ruim 400 kilometer aan fietspaden en vele fietsparkeerplaatsen en fietsstoplichten. Kopenhagen is in 2015 zelfs uitgeroepen tot ‘s werelds beste stad voor fietsers, toch wel een beetje tot frustratie van Amsterdam.

Tijdens je vakantie kun je een van de huurfietsen pakken voor een tochtje naar de bronzen Zeemeermin, de bekendste bezienswaardigheid van Kopenhagen. De Deense brouwer Carl Jacobsen schonk het aan de stad nadat hij een ballet had gezien van een sprookje van Hans Christian Andersen, de beroemdste inwoner van Kopenhagen. Maar ook al is het iconisch, blijf niet te lang hangen bij dit toch wel kleine beeld. De mooie en schone Deense hoofdstad heeft zoveel meer te bieden voor de stedentripper.

Als een van de groenste steden ter wereld, met een reputatie als vernieuwend culinair paradijs, is Kopenhagen een gastvrije stad waar je terecht kunt voor bezienswaardigheden en ervaringen van wereldklasse. Veel toeristen gaan naar de kleurrijke huizen in Nyhavn, waar Andersen zijn sprookjes schreef, maar in wijken als Vesterbro en Nørrebro kun je je onderdompelen in de lokale sfeer. De oude volkswijk Nørrebro is nu een van de meest multiculturele en hipste wijken van Kopenhagen, dankzij een enorme toestroom van jongeren de laatste jaren.

Voor de grote modemerken als Prada en Louis Vuitton ga je naar Strøget, met een lengte van één kilometer een van de langste winkelstraten van Europa. Vergeet niet een bezoek te brengen aan Christiana, de autovrije vrijstaat met zijn houten huizen die in de jaren zeventig door hippies in gesticht en zijn eigen regels kent. Gezinnen kunnen tijdens hun vakantie niet om Tivoli heen, het op één na oudste pretpark ter wereld (geopend in 1843) en een inspiratiebron voor Walt Disney. Weinig steden kunnen tippen aan de charme van Kopenhagen – het is misschien wel de meest beschaafde stad van Europa.

Bezienswaardigheden in Kopenhagen

De Kleine Zeemeermin in de haven van KopenhagenHet vriendelijke Kopenhagen heeft tientallen musea, bezienswaardigheden, monumenten en paleizen. In de haven prijkt het wereldberoemde standbeeld van De Kleine Zeemeermin en in het centrum kun je je vermaken in Tivoli, het één na oudste pretpark ter wereld. Lees hier meer over de bezienswaardigheden in Kopenhagen

Overnachten in Kopenhagen

Admiral Hotel in KopenhagenHet is geen probleem om tijdens je vakantie te overnachten in Kopenhagen. De hoofdstad van Denemarken heeft een ruime keuze aan hotels, hostels, bed & breakfasts en appartementen. De laatste jaren zijn er vele nieuwe hippe hotels bijgekomen. Lees hier meer over hotels en overnachten in Kopenhagen

Voor het laatst bijgewerkt op 2 augustus 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Kopenhagen, Denemarken, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam