Neues Museum, Berlijn, Duitsland

De beste bezienswaardigheden in Berlijn

Neues Museum in BerlijnHet Neues Museum bestaat al sinds 1859 en huisvest een fascinerende collectie archeologische en Egyptische voorwerpen die een periode omspannen van ruim 6000 jaar. Het Neues Museum is het tweede museum op het Museumeiland in de Spree in Berlijn en werd gebouwd omdat het Altes Museum uit zijn jasje groeide. Het was een modern gebouw in die tijd, de eerste plek in Berlijn waar gebruik werd gemaakt van een stoommachine. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het neoklassieke gebouw echter compleet verwoest, waarna het tientallen jaren aan zijn lot werd overgelaten.

In 1997 kreeg de beroemde Britse architect David Chipperfield de opdracht het museum te restaureren. Hij maakte er een modern gebouw van, zonder de historische gevel geweld aan te doen. Na een sluiting van zeventig jaar ging het Neues Museum in 2009 weer open. In het museum ontdek je nu alles over de geschiedenis van de mensheid, van de prehistorie tot de late middeleeuwen. Het hoogtepunt is een buste van de Egyptische koningin Nefertiti, die tot de mooiste vrouwen ter wereld behoorde. Het borstbeeld uit circa 1340 voor Christus werd ontdekt in 1912, en vooral daaraan heeft Nefertiti haar bekendheid te danken. Ook zie je er een schedel van een Neanderthaler en de vondsten van de Duitse archeoloog Heinrich Schliemann, die het oude Troje ontdekte. Adres: Bodestrasse 1-3, 10178 Berlin Mitte. Website: www.neues-museum.de

Nefertiti in Neues Museum, Berlijn

Voor het laatst bijgewerkt op 4 augustus 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het Neues Museum in Berlijn, Duitsland, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's © Staatliche Museen zu Berlin / Achim Kleuker; Flickr.com/cammaert.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam