Rijksdag, Berlijn, Duitsland

De beste bezienswaardigheden in Berlijn

Rijksdag, BerlijnDe Rijksdag (Reichstag) is de zetel van het Duitse parlement in Berlijn. Het is in gebruik genomen in 1894 en kent een bewogen geschiedenis. Er is om gevochten en het is in 1933 in brand gestoken. Naar verluidt is dat gebeurd door de Nederlandse communist Marinus van der Lubbe, maar bewezen is dat niet. Ook tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de Rijksdag zwaar gebombardeerd, tot het eind werd er door de strijdende partijen om het gebouw gestreden. Pas in 1955 werd begonnen met de herbouw, die tot de jaren zeventig duurde.

Na de Duitse hereniging werd het imposante gebouw in 1991 weer in gebruik genomen voor de Bondsdag. In 1995 stond het Rijksdag wereldwijd in de belangstelling toen het werd ingepakt door de beroemde Bulgaarse kunstenaar Christo. Daarna kreeg het monument een nieuwe glazen koepel, die een bezoek meer dan waard is. Via een spiraalvormige loopbrug kun je langs de glazen wand omhoog lopen, waarbij je een fraai uitzicht hebt op Berlijn. De Rijksdag is een van de populairste bezienswaardigheden in de Duitse hoofdstad, maar voor een bezoek moet je je van tevoren aanmelden via www.bundestag.de. Je moet bij de ingang je paspoort kunnen tonen. De toegang is gratis! Naast het gebouw is een bezoekerscentrum waar je je eventueel last-minute kunt registeren, dan mag je naar binnen als er nog plaatsen zijn. Adres: Platz der Republik 1, 11011 Berlin, Duitsland.

Een andere mogelijkheid is een bezoek te brengen aan restaurant Käfer op het dak van de Rijksdag.Ook hiervoor moet je je minstens 24 uur van tevoren aanmelden, in verband met verhoogde veiligheidsmaatregelen. Website: www.feinkost-kaefer.de

Voor het laatst bijgewerkt op 4 maart 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de Rijksdag in Berlijn, Duitsland, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam