Overnachten in Berlijn, Duitsland

Overnachten BerlijnOvernachten in Berlijn zal geen problemen opleveren. De Duitse hoofdstad heeft anno 2016 ongeveer 800 hotels, pensions, hostels, appartementen en bed & breakfasts, met meer dan 137.000 kamers. Vooral na de eeuwwisseling werden er veel nieuwe hotels geopend in Berlijn. De komende jaren zullen nog vele nieuwe hotels volgen, vooral in het stadsdeel Mitte and rond de Ostbahnhof in Friedrichshain.

Tot voor kort waren er ook veel mogelijkheden om te overnachten bij particulieren, maar het stadsbestuur van Berlijn heeft sinds 1 mei 2016 een rem gezet op het aanbod via Airbnb. Inwoners van Berlijn mogen zonder toestemming van de gemeente geen complete appartementen verhuren aan toeristen. Alleen kamers mogen nog worden verhuurd. Hiermee wil het stadsbestuur een einde maken aan de enorme stijging van de huizenprijzen in de Duitse hoofdstad.

De meeste hotels bevinden zich in stadsdeel Mitte, het historische centrum van de stad. Hier vind je de belangrijkste bezienswaardigheden en musea van Berlijn, zoals de Reichstag, de Brandenburger Tor, de Berliner Dom en de Fernsehturm. De laatste jaren zijn er ook veel nieuwe modieuze hotels geopend in de omgeving van de Kurfürstendamm in het westen van Berlijn. Voor meer rust loont het de moeite om te kijken naar accommodatie in de buitenwijken, bijvoorbeeld in Grunewald (vlakbij het gelijknamige bos) of het rustieke stadsdeel Friedenau. Met het openbaar vervoer ben je zo in het centrum.

De prijzen van hotelkamers zijn vaak goedkoper op doordeweekse dagen dan in het weekend. De goedkoopste accommodatie in Berlijn vind je in hostels en in een pension – dat ongeveer hetzelfde is als een bed & breakfast. De voorzieningen in pensions zijn vaak zeer beperkt, maar een eenvoudig ontbijt (bestaande uit brood, jam, vlees en kaas) is meestal in de prijs inbegrepen. De meeste pensions vind je in westelijke stadsdelen als Charlottenburg, Schöneberg en Wilmersdorf.

In hotels en pensions kun je soms op de kosten van een hotelkamer omlaag brengen door op het ontbijt te besparen. Hotels brengen hier soms wel tot € 30 voor in rekening.

Beroemde hotels in Berlijn

Adlon Kempinski Hotel

Hotel Adlon BerlinHet Adlon is een van de meest illustere hotels van Berlijn. Het is vernoemd naar Lorenz Adlon, die 20 miljoen Duitse mark investeerde in het luxe hotel dat de deuren opende op 23 oktober 1907. Tijdens de swingende jaren twintig en dertig verwelkomde het Adlon Hotel beroemde gasten als Charlie Chaplin en Albert Einstein. Charlie Chaplin verloor bijna zijn broek toen idolate fans buiten de deur zijn bretels begonnen los te maken. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog brandde het hotel vrijwel volledig af, waarschijnlijk door een weggeworpen sigaret. Na de bouw van de Muur stond een overgebleven deel er verwaarloosd bij in Oost-Duitsland.

Na de val van de Muur is het Adlon Hotel weer letterlijk uit zijn as herrezen en lukte het weer recht te doen aan zijn status als luxe 5-sterrenhotel. Het klassieke gebouw weerspiegelt de grandeur van de chique Unter den Linden-boulevard en het hotel bevindt zich op de meest prestigieuze plek van Berlijn, slechts enkele voetstappen lopen van de Brandenburger Poort. Met zijn 304 kamers, 78 suites en drie restaurants (waarvan er één twee Michelin-sterren op zak heeft) is het dus weer een pleisterplaats van presidenten, vorsten, popsterren, politici en andere hoogwaardigheidsbekleders. In 2002 werd het Adlon Hotel even wereldnieuws toen Michael Jackson zijn baby Prince over de rand van het balkon liet bungelen. Adres: Unter den Linden 77, Berlijn. Website: www.hotel-adlon.de

Lees hieronder verder voor nog meer handige tips voor je trip naar Berlijn:

Openbaar vervoer in Berlijn

Berlijn is een grote stad, dus je zal waarschijnlijk veel gebruikmaken van het openbaar vervoer. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om je in de Duitse hoofdstad te verplaatsen. Je kunt gebruikmaken van metro’s, trams en bussen. Lees hier meer over het openbaar vervoer in Berlijn

Voor het laatst bijgewerkt op 6 mei 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Berlijn, Duitsland, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam