De beste hotels in Düsseldorf, Duitsland

Tips over hotels en overnachten in Düsseldorf

Beste hotels in DüsseldorfAan hotels in Düsseldorf is geen gebrek. In en rond de Duitse stad vind je meer dan 300 hotels, in alle prijsklassen. Daarnaast kun je terecht in hostels, appartementen en op campings. De beste hotels in Düsseldorf richten zich vooral op zakenreizigers. De stad is een administratief, financieel en industrieel centrum en trekt vooral doordeweeks veel zakenmensen.

Ook vinden er in Düsseldorf talloze beurzen plaats, waardoor het extra druk is met mannen en vrouwen in maat- en mantelpak. De prijzen van hotels verdubbelen tijdens deze periodes. Tijdens een beurs kun je een bezoek aan Düsseldorf vanwege de hoge kamerprijzen beter uitstellen. Op de website van Messe Düsseldorf (www.messe-duesseldorf.com) kun je een overzicht zien van aankomende beurzen in de stad. De beste hotels in Düsseldorf hebben in de weekenden echter vaak aantrekkelijke aanbiedingen, waardoor je voor relatief weinig geld in een luxe 5-sterrenhotel kunt slapen.

Overzicht van de beste hotels in Düsseldorf

Hieronder staat een overzicht van de beste hotels in Düsseldorf, aan de hand van ervaringen van reizigers en research. Als je hier wilt overnachten, moet je uiteraard op tijd een hotelkamer boeken. Dat kan via de website van het hotel. Veel hotels bieden op hun eigen website een lager tarief aan dan de tarieven op hotelboekingssites.

Breidenbacher Hof Hotel

Breidenbacher Hof Hotel, DüsseldorfOnbetwist een van de beste hotels in Düsseldorf is het Breidenbacher Hof Hotel. Sinds de opening in 1812 is het Breidenbacher Hof de grande dame van de hotels in de Duitse stad waar koningen, koninginnen, prinsen, politici en kunstenaars de nacht hebben doorgebracht. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het hotel grotendeels verwoest, maar in 1950 gingen de deuren weer open. Tussen de 1999 en 2008 besloot de nieuwe eigenaar uit Koeweit het Breidenbacher Hof Hotel grondig te renoveren en terug te brengen naar de grandeur van weleer. Dat is gelukt, het is nu een van de beste 5-sterrenhotels in Europa. In het legendarische twee eeuwen oude hotel kun je terecht in 79 ruime kamers en 16 suites die onberispelijk klassiek zijn ingericht. Het Breidenbacher Hof Hotel bevindt zich aan de Königsallee, de beroemde chique winkelstraat in het centrum van Düsseldorf. Het hotel is inmiddels onderdeel van de hotelketen Capella Hotels and Resorts. Adres: Königsallee 11, 40212 Düsseldorf. Website: www.capellahotels.com/dusseldorf

Derag Livinghotel De Medici

In het Derag Livinghotel De Medici maak je een reis door de geschiedenis. Het hotel in het centrum van Düsseldorf bevindt zich in een monumentaal gebouw uit de zeventiende eeuw dat eerder dienst deed als stadhuis, klooster en museum. Er is nog een steeds een omvangrijke kunstcollectie die je tijdens een rondleiding kunt bezoeken en ook de 170 kamers en appartementen zijn doordrenkt met kunst. In de zalen op de begane grond hangen grote wandtapijten en elders in het hotel zie je beeldhouwwerken en schilderijen. Ondanks het lange verleden zijn de kamers eigentijds ingericht, in een hedendaagse architectonische stijl met airconditioning en moderne meubels. Het Derag Livinghotel De Medici beschikt ook over een fitnessruimte, een spa, een restaurant, een bar en een romantisch terras. Het 4-sterrenhotel ligt dichtbij de Deutsche Oper en is een van de beste historische hotels van Düsseldorf. Adres: Mühlenstraße 31, 40213 Düsseldorf, Duitsland. Website: www.deraghotels.de

Voor het laatst bijgewerkt op 6 oktober 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de beste hotels in Düsseldorf, Duitsland, dan kun je dat laten weten via het contactformulier. Please contact us if you want to have a premium listing on this page ‘Beste hotels in Düsseldorf’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam