Booking Düsseldorf

Königsallee, Düsseldorf, Duitsland

De beste bezienswaardigheden in Düsseldorf

Königsallee DüsseldorfDe Königsallee – liefkozend de genoemd – is de meest chique boulevard van Düsseldorf en een van de beroemdste winkelstraten van Duitsland. Iedereen in de regio met een goed gevulde portemonnee komt naar de Königsallee voor de Italiaanse en Franse modehuizen en juweliers. Alle topmerken hebben er een winkel, waaronder Prada, Gucci, Bulgari en Louis Vuitton. De Königsallee is de Duitse versie van de P.C. Hooftstraat of de Champs-Élysées, waar je gerust je Ferrari of Lamborghini voor de deur kunt parkeren om inkopen te doen. Het is een bijna één kilometer lange boulevard met internationale allure die er ook nog eens prachtig uitziet, met zijn art nouveau gebouwen, platanen en kastanjes en een gracht in het midden.

Door de kastanjes heette de straat oorspronkelijk Kastanienallee, maar de naam is in 1851 veranderd in Königsallee om de koning een plezier te doen. Koning Friedrich Wilhelm IV van Pruisen werd tijdens een bezoek aan Düsseldorf in 1848 door de lokale bevolking bekogeld met paardenvijgen. De naamsverandering een paar jaar later was een goedmakertje.

De meeste boetieks, juweliers, parfumerieën en cafés zitten aan de oostkant van de Königsallee. De westkant wordt gedomineerd door imposante bankgebouwen. Er wordt ook wel gezegd dat het geld dat aan de ene kant wordt verdiend, aan de andere kant word uitgegeven. Op de Königsallee vind je ook de eerste vestiging van Abercrombie & Fitch in Duitsland, het bekende hippe Amerikaanse modemerk met zijn elandlogo. In recente jaren hebben eveneens meer betaalbare modeketens als H&M, Zara en Esprit een winkel geopend aan de Kö. Als je niet heel rijk bent, is de boulevard toch een heerlijke plek om te flaneren en op een terrasje neer te strijken om mensen te kijken. De Königsallee is dan ook een van de best bezochte bezienswaardigheden in Düsseldorf.

Königsallee boulevard in Düsseldorf

Voor het laatst bijgewerkt op 22 oktober 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de Königsallee in Düsseldorf, Duitsland, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's © Wereldreizigersclub.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam