Vakantie in Keulen, Duitsland

Tips voor een vakantie in Keulen

Vakantie in Keulen, DuitslandEen vakantie in het montere Keulen beleef je in een stad die beroemd is om zijn indrukwekkende kathedraal, de grootste kerk van Duitsland. Meteen bij het verlaten van het Centraal Station zie je de twee torenhoge torens van de Dom van Keulen, alsof ze daar staan om nieuwkomers te begroeten. De kathedraal was ooit de grootste ter wereld en is het meest bezochte monument van Duitsland. Maar de stad in het westen van het land is er ook een om verliefd op te worden, met een uitstalling van sfeervolle pubs waar je zeker een goede tijd zult hebben.

De oude stad met zijn smalle straatjes en in pasteltinten beschilderde huizen heeft een klassieke uitstraling. Hoewel veel moest worden herbouwd na de bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog, roepen de gemoedelijke biertuinen en de bedaarde joie de vivre dezelfde gevoelens van romantiek op als in delen van Rome of Parijs. Kunst vind je er in vele vormen, van Romeinse mozaïeken en indrukwekkende gebrandschilderde ramen tot vermaarde musea die schilderijen van kunstenaars als Andy Warhol, Roy Lichtenstein en Pablo Picasso in hun zalen hebben hangen.

Voor elke generatie en sekse heeft Keulen wat wils tijdens een vakantie. Kinderen kunnen terecht in een van de beste dierentuinen ter wereld. Hoogtepunten voor veel mannen (en ook vrouwen natuurlijk) zijn de Brauhäuser, brouwerijen en proeflokalen die het lokale Kölsch-bier serveren. Elk van deze brouwerijen zijn een lust voor het oog, met barmannen die als moegestreden tovenaars de glazen draaien en gemarkeerde bierviltjes om bij te houden wie wat en hoeveel heeft gedronken. Betalen doe je bij een antieke kassa in de hoek.

Hoogtepunt voor veel vrouwen (en ook enkele mannen natuurlijk) is een bezoek aan het parfumhuis waar het Eau de Cologne – de Franse vertaling voor ‘het Keulse water’ – is ontstaan. Het is een van de beroemdste parfums ter wereld. Hier vind je alle tips en informatie voor een vakantie in Keulen, een stad die voor Nederlanders verbazingwekkend dichtbij ligt.

Bezienswaardigheden in Keulen

Dom van Keulen bij nachtTijdens een vakantie kun je uiteraard niet om de Dom van Keulen heen. De Unesco-kerk blijft indrukwekkend met zijn oppervlakte van 7000 vierkante meter. Maar er zijn ook uitstekende kunstmusea en er is zelfs een chocolademuseum. Lees hier meer over bezienswaardigheden in Keulen

Voor het laatst bijgewerkt op 13 juli 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Keulen, Duitsland, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam