Reizen naar Estland

Reizen met het vliegtuig naar Estland

Vliegen naar Tallinn

Vliegen naar Tallinn, EstlandJe kunt vanuit Nederland gemakkelijk met het vliegtuig naar Estland reizen. AirBaltic en Adria Airways vliegen vrijwel dagelijks rechtstreeks van Amsterdam Schiphol naar de hoofdstad Tallinn. De vliegtijd is ongeveer 2 uur en 20 minuten. Estonian Air, de nationale luchtvaartmaatschappij van Estland, is eind 2015 failliet gegaan.

Alle internationale vluchten komen aan op Tallinn Airport (TLL), dat ook bekendstaat als Lennart Meri International Airport. De luchthaven bestaat uit één terminal en ligt 4 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad.

Het vliegveld beschikt over geldwisselkantoren, geldautomaten, cafés, snackbars en restaurants en duty free winkels. Er is een wijnbar, postkantoor, apotheek en een wrapping service voor je bagage. In de vertrekhal is een plek waar je boeken kunt ruilen en lenen of die je kunt lezen als je moet wachten. Wifi is gratis beschikbaar. Op de begane grond zijn balies van autoverhuurbedrijven. Website: www.tallinn-airport.ee

Vervoer van de luchthaven naar Tallinn

Bus

Aan de voorkant van de aankomst- en vertrekhal is een bushalte waar bussen vertrekken naar Tallinn en andere dorpen en steden in de regio. Buslijn 2 rijdt elk halfuur van het vliegveld naar de A. Laikmaa Street in het centrum van de hoofdstad. De eindhalte (Reisisadam) ligt bij de haven waar de veerboten naar Helsinki vertrekken. Bus 65 rijdt vanaf de luchthaven naar de wijk Lasnamäe. Buskaartjes kun je kopen bij een balie in de terminal.

Shuttle

AirportTransfer biedt een shuttledienst aan van de luchthaven naar het centrum van Tallinn. De transfers zijn per minibusje waarin plek is voor maximaal 6 personen. Je kunt boeken via de website: www.airporttransfer.ee

Taxi

Buiten de aankomsthal is een taxistandplaats waar je een taxi kunt nemen naar het centrum van Tallinn. Het tarief voor een taxirit ligt tussen de € 5 en € 10. Er zijn echter geen officiële tarieven, dus het is verstandig voor het instappen aan de taxichauffeur te vragen wat de prijs zal zijn. Er zijn twee officiële taxicentrales die een vergunning hebben om passagiers van en naar het vliegveld te vervoeren: Tulika Takso (www.tulika.ee) en Tallink Takso (www.tallinktakso.ee). Er zijn ook andere taxi’s actief, maar het is het beste om van deze taxi’s gebruik te maken om onprettige verrassingen te voorkomen.

Reizen met de auto naar Estland

Je kunt vanuit Nederland met de auto op vakantie naar Estland. Dankzij veerverbindingen in Scandinavië is de reis comfortabel en goed te doen en kun je de reistijd flink inkorten.

Rijden met de auto naar Estland via Finland

Je kunt met een veerdienst via Zweden met de auto naar Helsinki, de hoofdstad van Finland. (Lees hier meer over reizen met de auto naar Finland). Vanuit Helsinki varen dagelijks veerboten naar Tallinn, de hoofdstad van Estland. De oversteek duurt zo’n twee uur. De volgende rederijen bieden deze veerdiensten aan:

Tallink Silja Line: vaart om de paar uur tussen Helsinki en Tallinn. Voor de dienstregeling en het maken van een reservering kun je kijken op de website: www.tallinksilja.com

Viking Line International: vaart twee keer per dag met de Viking XPRS tussen Helsinki en Tallinn. De reistijd is 2½ uur. Aan boord zijn twee restaurants, een bistro, een bar en meerdere cafés. Er is ruimte voor 2500 passagiers en 230 auto’s. Voor informatie over de vertrektijden en reserveringen: www.vikingline.com

Voor het laatst bijgewerkt op 18 april 2016.

Foto © depositphotos.com/scanrail.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam