Reizen naar Estland

Je kunt met het vliegtuig, de trein, de bus en de veerboot naar Estland reizen. Vliegen is de makkelijkste manier om het meest noordelijke land van de Baltische Staten te bereiken. De belangrijkste internationale luchthaven ligt bij de hoofdstad Tallinn, in het noorden van het land. Er zijn goede vliegverbindingen met Nederland en andere Europese landen.

Vanuit het zuidelijke Letland kun je met de trein en de bus naar Estland reizen. Reizen met de bus is het snelste, omdat je bij een trein moet overstappen. Hieronder zetten we de verschillende mogelijkheden op een rij als je naar Estland wilt reizen.

Reizen met het vliegtuig naar Estland

Vliegen naar Tallinn

Je kunt vanuit Nederland gemakkelijk met het vliegtuig naar Estland reizen. AirBaltic vliegt vrijwel dagelijks rechtstreeks van Amsterdam Schiphol naar de hoofdstad Tallinn. De vliegtijd is ongeveer 2 uur en 20 minuten. Estonian Air, de nationale luchtvaartmaatschappij van Estland, is eind 2015 failliet gegaan.

Wil je goedkoop naar Tallinn vliegen?
Boek bij KLM een vliegticket naar Tallinn vanaf € 173

Alle internationale vluchten komen aan op Tallinn Airport (TLL), dat ook bekendstaat als Lennart Meri International Airport. De luchthaven bestaat uit één terminal en ligt 4 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad.

Het vliegveld beschikt over geldwisselkantoren, geldautomaten, cafés, snackbars en restaurants en duty free winkels. Er is een wijnbar, postkantoor, apotheek en een wrapping service voor je bagage. In de vertrekhal is een plek waar je boeken kunt ruilen en lenen of die je kunt lezen als je moet wachten. Wifi is gratis beschikbaar. Op de begane grond zijn balies van autoverhuurbedrijven. Website: www.tallinn-airport.ee

Vervoer van de luchthaven naar Tallinn

Bus

Aan de voorkant van de aankomst- en vertrekhal is een bushalte waar bussen vertrekken naar Tallinn en andere dorpen en steden in de regio. Buslijn 2 rijdt elk halfuur van het vliegveld naar de A. Laikmaa Street in het centrum van de hoofdstad. De eindhalte (Reisisadam) ligt bij de haven waar de veerboten naar Helsinki vertrekken. Bus 65 rijdt vanaf de luchthaven naar de wijk Lasnamäe. Buskaartjes kun je kopen bij een balie in de terminal.

Shuttle

AirportTransfer biedt een shuttledienst aan van de luchthaven naar het centrum van Tallinn. De transfers zijn per minibusje waarin plek is voor maximaal 6 personen. Je kunt boeken via de website: www.airporttransfer.ee

Taxi

Buiten de aankomsthal is een taxistandplaats waar je een taxi kunt nemen naar het centrum van Tallinn. Er zijn geen officiële tarieven, dus het is verstandig voor het instappen aan de taxichauffeur te vragen wat de prijs zal zijn.

Er zijn twee officiële taxicentrales die een vergunning hebben om passagiers van en naar het vliegveld te vervoeren: Tulika Takso (www.tulika.ee) en Tallink Takso (www.tallinktakso.ee). Er zijn ook andere taxi’s actief, maar het is het beste om van deze taxi’s gebruik te maken om onprettige verrassingen te voorkomen.

Bespaar tijd en stress bij aankomst op de luchthaven van Tallinn
Boek hier alvast je luchthaventransfer naar je hotel in Tallinn

Reizen met de trein naar Estland

Er rijden vanuit de buurlanden geen internationale treinen naar Estland. Je kunt echter wel vanuit Riga, de hoofdstad van Letland, een trein nemen naar de grensplaats Valga (treinrit van 2½ uur). Hier stap je over op een rechtstreekse trein naar de Estse hoofdstad Tallinn (3½ uur).

Wil je Estland eenvoudig en betaalbaar ontdekken per trein?
Bestel hier de Interrail Estlandpas om zoveel te treinen als je wilt

Reizen met de bus naar Estland

Je kunt vanuit Letland, Litouwen, Rusland, Wit-Rusland en Polen met de bus naar Estland reizen. Busmaatschappij Ecolines (www.ecolines.net) rijdt een paar keer per dag van Riga (Letland) naar Tallinn, een busrit van 4½ uur. Je kunt boeken en de dienstregeling raadplegen via de website.

Ook met busmaatschappij Lux Epress (www.luxexpress.eu) kun je van Riga naar Tallinn reizen. Met deze vervoerder kun je ook van bestemmingen verder weg de bus nemen naar Estland, maar dan moet je wel overstappen. Zo heb je bij een busreis van de Poolse hoofdstad Warschau naar Tallinn twee tussenstops waarbij je een andere bus moet nemen. De reistijd van Warschau naar Tallinn is zo’n 20 uur.

Lees hieronder verder voor meer tips en inspiratie voor je vakantie naar Estland:

Reizen met de auto naar Estland

Je kunt vanuit Nederland in twee dagen met de auto naar Estland reizen. Dankzij veerverbindingen is de reis comfortabel en goed te doen en kun je de reistijd flink inkorten. Zo kun je vanuit Duitsland een veerboot nemen. Lees hier meer over reizen met de auto naar Estland

Tips voor een vakantie in Tallinn

Tallinn vakantieEen vakantie in Tallinn beleef je in een stad die eruitziet als een middeleeuws openluchtmuseum, met dank aan de goed bewaard gebleven stadsmuren en de bijzondere sfeer in de oude binnenstad. De hoofdstad van Estland met zijn barokke en middeleeuwse architectuur zwelgt in kasseien, kastelen en kerktorens. Lees hier meer over een vakantie in Tallinn

De 10 beste bezienswaardigheden in Estland

Estland heeft een schat aan bezienswaardigheden, van prachtige middeleeuwse steden tot ongerepte natuurgebieden. Je kunt relaxen in een van de badplaatsen of natuur en rust opzoeken op de eilanden. Lees hier meer over de beste bezienswaardigheden in Estland

Voor het laatst bijgewerkt op 3 juli 2020. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over reizen naar Estland, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © depositphotos.com/scanrail; uskarp.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam