Reizen en vakantie in Estland

Kerngegevens

– Oppervlakte: 44.700 vierkante kilometer (iets groter dan Nederland);
– Inwoneraantal: 1.257.921 (2014);
– Bevolkingsdichtheid: 28 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Tallinn;
– Talen: Estlands, Russisch;
– Munteenheid: Estse kroon (EEK);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 22.400 (2013).

Tips voor een vakantie in Tallinn

Tallinn vakantieEen vakantie in Tallinn beleef je in een stad die eruitziet als een middeleeuws openluchtmuseum, met dank aan de goed bewaard gebleven stadsmuren en de bijzondere sfeer in de oude binnenstad. De hoofdstad van Estland met zijn barokke en middeleeuwse architectuur zwelgt in kasseien, kastelen en kerktorens. Lees hier meer over een vakantie in Tallinn

Informatie over visum Estland

Reizen en vakantie in EstlandReizigers uit Nederland of België hebben geen visum nodig om Estland te bezoeken. Sinds eind 2007 is Estland ook lid van de Schengen-vrijhandelszone. Je moet echter altijd een paspoort of identiteitskaart bij je hebben omdat de autoriteiten daarnaar kunnen vragen.

Voor informatie over een lang verblijf of het aanvragen van een werkvergunning kun je terecht bij de Ambassade van Estland in Den Haag.

Communicatie in Estland

Internationaal toegangsnummer: +372.
Alarmnummer ambulance: 112.
Alarmnummer politie: 110.
Alarmnummer brandweer: 112.

Tijdsverschil met Estland

In Estland is het het hele jaar door 1 uur later dan in Nederland. Estland kent net als Nederland een zomertijd. Die valt in dezelfde periode, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober.

Elektriciteit in Estland

De elektriciteit in Estland is 230 volt, met een frequentie van 230 volt. Het land gebruikt Europese stopcontacten die geschikt zijn voor Nederlandse stekkers met twee ronde pinnen, dus een wereldstekker is niet nodig.

Foto Estonia Tourism Board.
Share Button