Tips voor een vakantie in Estland

Estland: een introductie

Een vakantie in Estland beleef je in de noordelijkste en kleinste van de drie Baltische Staten, een land met een enerverende mix van stedelijkheid en wildernis en véél meer vrouwen dan mannen. Met zijn afbrokkelende kastelen waan je je af en toe terug in de middeleeuwen, terwijl Estland op hightech gebied het beste jongetje is van de klas met meer start-ups per hoofd van de bevolking dan in enig ander land van Europa. De videodienst Skype is hier uitgevonden.

Begin je vakantie in de hoofdstad Tallinn, dat er met de goed bewaard gebleven kasseien, kastelen en kerktorens meer uitziet als een middeleeuws openluchtmuseum. Eenmaal voorbij de oude stadsmuren stuit je op goed onderhouden natuurgebieden die voor alle soorten buitenmensen wat te bieden hebben. Estland zwelgt in ongerepte bossen en moerassen met wilde dieren en heeft meer dan 1000 meren en ruim 2000 eilanden. Meer dan de helft van de grondoppervlakte is bedekt met bomen, waardoor Estland met zijn schone lucht een van de gezondste plekken is op deze planeet. En het land is ongelooflijk plat, dus ideaal voor Nederlanders die eens een andere bestemming zoeken voor een fietsvakantie. De hoogste ‘berg’ in Estonia is de Suur Munamägi en deze meet slechts 318 meter. Dan is onze eigen Vaalserberg toch net wat hoger.

Estland heeft zich sinds de tweede onafhankelijkheid in 1991 getransformeerd van terughoudende Sovjet-geketende naar een van de slimste, pientere en meest digitale landen ter wereld, waar vrijwel iedereen kan lezen en schrijven, een mobiele telefoon op zak heeft en wifi een eerste levensbehoefte is. De wereld is wakker geworden om het dunbevolktste land van Europa te ontdekken en vakantie te vieren in dit mooie land met zijn mooie Baltische kust en zijn mooie onbevangen mensen.

Estland in een notendop

– Oppervlakte: 44.700 vierkante kilometer (iets groter dan Nederland);
– Inwoneraantal: 1.258.545 (2016);
– Bevolkingsdichtheid: 28 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Tallinn;
– Talen: Estlands, Russisch;
– Munteenheid: Euro (EUR);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 29.500 (2016).

Tips voor een vakantie in Tallinn

Tallinn vakantieEen vakantie in Tallinn beleef je in een stad die eruitziet als een middeleeuws openluchtmuseum, met dank aan de goed bewaard gebleven stadsmuren en de bijzondere sfeer in de oude binnenstad. De hoofdstad van Estland met zijn barokke en middeleeuwse architectuur zwelgt in kasseien, kastelen en kerktorens. Lees hier meer over een vakantie in Tallinn

Informatie over visum Estland

Reizen en vakantie in EstlandReizigers uit Nederland of België hebben geen visum nodig om Estland te bezoeken. Sinds eind 2007 is Estland ook lid van de Schengen-vrijhandelszone. Je moet echter altijd een paspoort of identiteitskaart bij je hebben omdat de autoriteiten daarnaar kunnen vragen.

Voor informatie over een lang verblijf of het aanvragen van een werkvergunning kun je terecht bij de Ambassade van Estland in Den Haag.

Reizen naar Estland

Je kunt gemakkelijk met het vliegtuig naar Estland reizen. AirBaltic en Adria Airways vliegen vrijwel dagelijks rechtstreeks van Amsterdam naar de hoofdstad Tallinn. Dankzij veerverbindingen in Scandinavië kun je ook met de auto naar Estland rijden. Lees hier meer over reizen naar Estland

Communicatie in Estland

Internationaal toegangsnummer: +372.
Alarmnummer ambulance: 112.
Alarmnummer politie: 110.
Alarmnummer brandweer: 112.

Tijdsverschil met Estland

In Estland is het het hele jaar door 1 uur later dan in Nederland. Estland kent net als Nederland een zomertijd. Die valt in dezelfde periode, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober.

Elektriciteit in Estland

De elektriciteit in Estland is 230 volt, met een frequentie van 230 volt. Het land gebruikt Europese stopcontacten die geschikt zijn voor Nederlandse stekkers met twee ronde pinnen, dus een wereldstekker is niet nodig.

Voor het laatst bijgewerkt op 25 juni 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Estland, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © Estonia Tourism Board.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam