Vliegen naar Athene

Tips over vliegen naar Athene

De hoofdstad van Griekenland is vanuit Nederland gemakkelijk met het vliegtuig te bereiken. KLM en Transavia vliegen meerdere keren per week van Amsterdam Schiphol naar Athene. Vanaf mei 2016 verzorgt ook de Griekse luchtvaartmaatschappij Aegean Airlines vijf keer per week een vlucht van Amsterdam naar Athene. De vliegtijd is ongeveer 3 uur en 15 minuten.

Je kunt ook goedkoop naar Athene vliegen met de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa. De reistijd is dan 5 uur. Air France biedt goedkope vliegtickets naar Athene aan met een overstap op het vliegveld Charles de Gaulle in Parijs.

Transavia vliegt ook twee keer per week van Eindhoven naar Athene. Hier is de vliegtijd eveneens 3 uur en 15 minuten.

Luchthaven van Athene

Luchthaven AtheneDe internationale vluchten komen aan op Athens Eleftherios Venizelos International Airport (ATH), het grootste en belangrijkste vliegveld van Griekenland. De luchthaven ligt ongeveer 30 kilometer ten oosten van Athene en is de thuisbasis van de Griekse luchtvaartmaatschappijen Olympic Air en Aegean Airlines.

Het relatief nieuwe vliegveld (geopend in 2001) bestaat uit twee gebouwen, de Main Terminal en de Satellite Terminal. Via ondergrondse passages kun je van de ene terminal naar de andere lopen. Het satellietgebouw wordt gebruikt voor vluchten binnen het Europese Schengengebied, waar geen paspoortcontroles nodig zijn.

Op de luchthaven van Athene vind je banken, geldwisselkantoren en geldautomaten. De meeste restaurants, bars, cafés en duty free winkels vind je in de Main Terminal. Het vliegveld beschikt over een eerste hulppost, een apotheek en een speelterrein voor kinderen. Wifi is de eerste 60 minuten gratis. In de aankomsthal zijn balies waar je een auto kunt huren. Website: www.aia.gr

Vervoer van de luchthaven naar Athene

Trein

Vanaf de luchthaven rijdt een regionale trein naar het Centraal Station van Athene (ook wel bekend als Larissa Station) en de haven van Piraeus, waar de veerboten en cruiseschepen vertrekken.

Metro

Metrolijn 3 (blauw) rijdt naar het centrum en stopt onder meer op het Syntagmaplein en het Monastiráki plein. De reistijd is ongeveer drie kwartier. Voor Piraeus moet je op het metrostation Monastiráki overstappen op metrolijn 1 (groen). Informatie over de dienstregeling vind je op de website van het vervoersbedrijf van Athene: www.oasa.gr

Bus

Verschillende buslijnen verbinden het vliegveld met Athene. Een busrit naar het centrum duurt 65 minuten. De bus naar Piraeus doet er 90 minuten over.

Daarnaast rijden er nog regionale expresbussen van busmaatschappij KTEL van de luchthaven naar Markopoulo, Rafina, Lavrion, Kalyvia en Keratea. Deze bussen vertrekken buiten de aankomsthal van de Main Terminal, bij uitgang 5. Informatie: www.ktelattikis.gr

Taxi

Buiten de aankomsthal van de Main Terminal is een taxistandplaats. De rit met een taxi van het vliegveld naar het centrum van Athene duurt 40 tot 60 minuten, afhankelijk van de verkeersdrukte. De prijs van een taxirit ligt tussen € 35 en € 40. In de avonduren en nacht komt er een toeslag bij.

Voor het laatst bijgewerkt op 11 februari 2016.

Foto © depositphotos.com/blackboard1965G.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam