Griekenland 728x90

Vakantie in Athene, Griekenland

Tips voor een vakantie in Athene

Een vakantie in Athene beleef je in de ‘Stad van de Goden‘ en de bakermat van de Europese beschaving. De hoofdstad van Griekenland werd al meer dan 5000 jaar geleden gesticht en heeft haar naam te danken aan Pallas Athena, de godin van de wijsheid, krijgskunst, vrede, wetenschap en schone kunsten. Athene is nog altijd een symbool van vrijheid, kunst en democratie, wellicht met dank aan haar beschermgodin. De stad is er trots op de oorsprong te zijn van democratie, de westerse filosofie, de Olympische Spelen, politicologie, de westerse literatuur, de grote wiskundige principes en het theater.

Tijdens een bezoek aan de stad zul je zien dat veel bezienswaardigheden nog van de eerste democratische staat in de geschiedenis getuigen. Een vakantie in Athene is niet compleet zonder een bezichtiging van de Akropolis, het op een heuvel gelegen symbool van de Griekse hoofdstad. De Griekse mythologische kunst is verweven met Athene – waar je je ook bevindt, altijd zul je met de rijke geschiedenis van de stad worden geconfronteerd. Met de verschillende tempels en archeologische ruïnes is het een paradijs voor fans van kunst, architectuur en de Griekse oudheid.

Vandaag de dag denk je bij Athene al snel aan de negatieve krantenkoppen van de eurocrisis, maar het is nog altijd een belangrijke Europese stad met een lange geschiedenis die bijdraagt aan het begrip voor de westerse cultuur. Het grootstedelijke Athene is ook het economische, financiële, politieke en culturele centrum van Griekenland. De hoofdstad is een levendige en kosmopolitische metropool met meer dan drie miljoen inwoners die de vreugde en uitbundigheid van het oude Hellas weerspiegelt. In Athene wisselen tradities en moderniteiten elkaar af, de stad is een zee van cement waar oude monumenten warempel weten te overleven en voor een verrassende schoonheid zorgen.

Het is echter niet alleen de oudheid die zijn sporen in de stad heeft achtergelaten. Ook de middeleeuwen zijn vereeuwigd in het straatbeeld, met het byzantijnse Kaisariani klooster uit de elfde eeuw als prachtig overblijfsel. En we kunnen het niet ontkennen: Athene is een chaotische stad, met eeuwig vaststaand verkeer, zakkenrollers, hitte en smog. De straten zijn vergeven van de graffiti, maar er zitten ook pareltjes tussen van lokale kunstenaars waardoor de bekladding op sommige plekken tot street art is verheven. Gedraag je tijdens je vakantie hetzelfde als de locals, die door de recente financiële crisis een bijzondere vorm van solidariteit hebben ontwikkeld. Met humor en flexibiliteit weten ze te overleven in de machtigste stad van het oude Griekenland.

Bezienswaardigheden in Athene

Athene is al meer dan 3000 jaar bewoond en beroemd om haar archeologische ruïnes en monumenten. De indrukwekkende Akropolis is het onbetwiste hoogtepunt, maar de stad heeft veel meer dan overblijfselen uit de oudheid. Er zijn ook musea voor moderne kunst, groene oases en attracties voor kinderen. Lees hier meer over de bezienswaardigheden in Athene

Vliegen naar Athene

Luchthaven AtheneKLM en Transavia vliegen meerdere keren per week van Amsterdam Schiphol naar Athene. Sinds mei 2016 verzorgt ook de Griekse luchtvaartmaatschappij Aegean Airlines vijf keer per week een vlucht van Amsterdam naar Athene. Transavia vliegt verder twee keer per week van Eindhoven naar Athene. Lees hier meer over vliegen naar Athene

Voor het laatst bijgewerkt op 10 februari 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Athene, Griekenland, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam