Echt Ierland

Overnachten in Dublin, Ierland

Overnachten in Dublin, IerlandOm te overnachten in Dublin heb je een ruime keuze aan hotels, guesthouses, hostels, bed & breakfasts en appartementen. Door de groei van het aantal toeristen is er de laatste jaren flink wat accommodatie bij gekomen.

De duurdere en luxe hotels zitten ten zuiden van de rivier in het centrum van Dublin. Enkele van de beste hotels zitten in de buurt Temple Bar en rond het park St Stephen’s Green. Op doordeweekse dagen en buiten het hoogseizoen bieden deze hotels vaak flinke kortingen aan. Hou daarvoor de websites in de gaten. Ook bed & breakfasts zijn een betaalbaar alternatief. Je vindt veel bed & breakfasts in de wijken Ballsbridge, Donnybrook en Rathmines, die aan de zuidkant en niet al te ver van het centrum liggen.

Zoek je voordelige accommodatie voor je trip naar Dublin?
Reserveer hier online een hotel of appartement in Dublin

Voor low budget reizigers is het geen probleem om goedkoop te overnachten in Dublin. De hoofdstad van Ierland heeft tientallen hostels, waar je een bed in een slaapzaal hebt vanaf € 12. Voor een eigen kamer in een hostel ben je minstens € 30 per nacht kwijt. Kamers in hostels hebben bijna dezelfde voorzieningen als in een bed & breakfast. De hostels in Dublin zijn vaak lid van een organisatie als de Independent Holiday Hostels of Ireland (IHH) of Independent Hostels of Ireland. Een ontbijt en gratis wifi zijn meestal bij de prijs inbegrepen.

De goedkopere hotels vind je in het algemeen ten noorden van de rivier en in de buitenwijken.  Ook rond het belangrijkste busstation, Busáras, zijn goedkope hotels en hostels te vinden. Voor de hostels is het raadzaam altijd van tevoren te reserveren. Vooral in de zomermaanden juli en augustus en rond grote festivals als St Patrick’s Day is altijd veel vraag naar goedkope accommodatie. Ook tijdens grote sportevenementen en concerten zijn hostels snel volgeboekt. Dublin heeft aan de rand van de stad één camping, Camac Valley Caravan & Camping Park: www.camacvalley.com

Luxe overnachten in Dublin

Shelbourne Hotel

Het Shelbourne Hotel is een van de meest iconische plekken om te overnachten in Dublin, want het is al meer dan 200 jaar het centrum van het sociale en culturele leven in de stad. Het luxe 5-sterrenhotel opende de deuren in 1824 en sindsdien het favoriete logeeradres van royalty en beroemdheden. Tot de gasten behoorden Bill Clinton, Julia Roberts en Liam Neeson, om er maar een paar te noemen.

Shelbourne Hotel in Dublin

Ook is hier Ierse geschiedenis geschreven. De Ierse grondwet is er opgesteld, schrijvers penden er hun literaire meesterwerken en tijdens de Eerste Wereldoorlog werd het bezet door Britse troepen. Zelfs Alois Hitler jr., de oudere halfbroer van Adolf Hitler, heeft hier gewerkt. Na een ingrijpende renovatie is het hotel in 2007 teruggebracht in zijn oude glorie, met elegante kamers, een luxe spa en meerdere bars en restaurants. De fameuze No.27 The Shelbourne Bar is dé plek om te zien en gezien te worden. ► Boek een overnachting in het Shelbourne Hotel vanaf € 439

The Merrion Hotel

Ouderwetse charme en elegantie staat je wachten in The Merrion Hotel, misschien wel het meest luxueuze hotel van Dublin. Het 5-sterrenhotel bestaat uit vier Gregoriaanse herenhuizen uit 1760 die ooit voor rijke Ierse kooplieden zijn gebouwd. Het eerste huis was de geboorteplaats van de Hertog van Wellington, een beruchte Britse militaire leider die ook twee keer premier was van het Verenigd Koninkrijk.

The Merrion Hotel in Dublin

De ruime kamers zijn gevuld met antiek en hebben Italiaans marmeren badkamers. Ontspan in de spa, het zwembad of de fitnessruimte en neem de tijd om de 19e en 20e-eeuwse kunstcollectie van het hotel te bewonderen. Dineren op hoog niveau doe je in restaurant Patrick Guilbaud, bekroond met 2 Michelin-sterren. Het hotel bevindt zich in het hart van Dublin, op een paar minuten lopen van musea, galerieën, pubs en restaurants. ► Boek een overnachting in The Merrion Hotel vanaf € 460

Voor het laatst bijgewerkt op 8 december 2022. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Dublin, Ierland, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam