Echt Ierland

Overnachten en hotels in Dublin, Ierland

Overnachten in Dublin, IerlandOm te overnachten in Dublin heb je een ruime keuze aan hotels, guesthouses, hostels, bed & breakfasts en appartementen. Door de groei van het aantal toeristen is er de laatste jaren flink wat accommodatie bij gekomen.

De duurdere en luxe hotels zitten ten zuiden van de rivier in het centrum van Dublin. Enkele van de beste hotels zitten in de buurt Temple Bar en rond het park St Stephen’s Green. Op doordeweekse dagen en buiten het hoogseizoen bieden deze hotels vaak flinke kortingen aan. Hou daarvoor de websites in de gaten. Ook bed & breakfasts zijn een betaalbaar alternatief. Je vindt veel bed & breakfasts in de wijken Ballsbridge, Donnybrook en Rathmines, die aan de zuidkant en niet al te ver van het centrum liggen.

Voor low budget reizigers is het geen probleem om goedkoop te overnachten in Dublin. De hoofdstad van Ierland heeft tientallen hostels, waar je een bed in een slaapzaal hebt vanaf € 12. Voor een eigen kamer in een hostel ben je minstens € 30 per nacht kwijt. Kamers in hostels hebben bijna dezelfde voorzieningen als in een bed & breakfast. De hostels in Dublin zijn vaak lid van een organisatie als de Independent Holiday Hostels of Ireland (IHH) of Independent Hostels of Ireland. Een ontbijt en gratis wifi zijn meestal bij de prijs inbegrepen.

De goedkopere hotels vind je in het algemeen ten noorden van de rivier en in de buitenwijken.  Ook rond het belangrijkste busstation, Busáras, zijn goedkope hotels en hostels te vinden. Voor de hostels is het raadzaam altijd van tevoren te reserveren. Vooral in de zomermaanden juli en augustus en rond grote festivals als St Patrick’s Day is altijd veel vraag naar goedkope accommodatie. Ook tijdens grote sportevenementen en concerten zijn hostels snel volgeboekt. Dublin heeft aan de rand van de stad één camping, Camac Valley Caravan & Camping Park: www.camacvalley.com

Voor het laatst bijgewerkt op 8 december 2015. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Dublin, Ierland, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam