Vakantie in Dublin, Ierland

Tips voor een vakantie in Dublin

Dublin vakantieEen vakantie in Dublin beleef je in een stad van meer dan duizend jaar oud met meer dan duizend pubs. De hoofdstad van Ierland is een van Unesco’s ‘Steden van de literatuur’, met dank aan James Joyce die Dublin als decor koos voor zijn beroemde romans Ulysses, Dubliners en A Portrait of the Artist as a Young Man. De Ierse hoofdstad is een epicentrum van cultureel erfgoed, kunst en restaurants, omringd door schitterende natuur. Het is ook de stad met de jongste bevolking van Europa – de helft van de inwoners is jonger dan 25 jaar. Mede daardoor heeft Dublin in de 21e eeuw de reputatie verworven als populaire Europese uitvalsbasis voor Amerikaanse technologische giganten, zoals Google, Twitter en Facebook.

De geschiedenis echoot nog door via de historische, geplaveide straatjes, de prachtige torens van het Trinity College en de pleinen die opvallen door hun Georgische architectonische elegantie. Dublin heeft enkele prachtige monumenten, musea en galerieën, van het 13e eeuwse Dublin Castle tot het National Museum of Ireland. De hightech boom van het afgelopen decennium heeft het gezicht van de stad echter ingrijpend veranderd, met name in het stralende nieuwe havengebied. Onder leiding van de vermaarde Joods-Amerikaanse architect Daniel Libeskind is Dún Laoghaire Harbour veranderd in een hip oord met restaurants, cafés, bars, winkels, een hotel en een theater met 2000 stoelen.

Straat DublinEn tegenwoordig kun je tijdens een vakantie in Dublin ook goed eten. In het verleden stond de stad niet bekend om zijn hoogstaande culinaire prestaties, maar vandaag de dag kun je er uitstekende lokale producten proeven en een heerlijke kop koffie drinken. Voor een traditionele pint Guinness ga je naar een van de vele legendarische kroegen waar je grappige locals in hun natuurlijke habitat kunt tegenkomen. Sommige pubs zijn honderden jaren oud en hebben hun eeuwenoude karakter behouden, met sierlijke bars, spiegels, marmer en glas-in-lood. Maar er zijn ook funky cocktailbars waar je live kunt luisteren naar Ierse muziek. Wist je dat beroemde artiesten als  Sinead O’Connor en U2 hun muzikale carrière in Dublin zijn begonnen?

Dublin is uitgegroeid tot een van de populairste bestemmingen voor een stedentrip in Europa, waarbij het niet uitmaakt of je een studeerkamergeleerde, een literaire reiziger of een nachtbraker bent. Elk jaar ontvangt de stad twee keer zoveel bezoekers als het aantal inwoners, en niet zonder reden. Er is genoeg te doen om een vakantie te vullen en in tegenstelling tot sommige andere hoofdsteden kun je alles gemakkelijk per voet afleggen (neem wel een paraplu mee, want zelfs op zonnige dagen kun je door een buitje worden overvallen).

Bezienswaardigheden in Dublin

Guinness Storehouse in DublinVeel toeristen beginnen hun stedentrip aan Dublin met een bezoek aan de Guinness Storehouse, voor het verhaal achter het beroemde zwarte stout bier (en een gratis pint). Maar de Ierse hoofdstad heeft nog veel meer bezienswaardigheden, van eeuwenoude monumenten tot kleine charmante musea. Lees hier meer over de bezienswaardigheden in Dublin

Overnachten in Dublin

Om te overnachten in Dublin heb je een ruime keuze aan hotels, guesthouses, hostels, bed & breakfasts en appartementen. Door de groei van het aantal toeristen is er de laatste jaren flink wat accommodatie bij gekomen. Lees hier alle tips voor overnachten in Dublin

Voor het laatst bijgewerkt op 2 december 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Dublin, Ierland, dan kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © depositphotos.com/jose1983.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam