Colosseum, Rome, Italië

De beste bezienswaardigheden in Rome

Colosseum in RomeWie kent niet het Colosseum? Het is een van de zeven wereldwonderen, de bekendste bezienswaardigheid van Rome en een van de bekendste gebouwen ter wereld. Het stenen Romeinse amfitheater werd gebouwd in 72 na Christus in opdracht van keizer Vespasianus, waarvoor vooral slaven werden ingezet. De inwijding acht jaar later duurde 100 dagen, waarbij 5000 mensen en dieren om het leven kwamen.

In het theater werden allerlei bloederige spelen gehouden, tussen mensen (de gladiatorengevechten), tussen dieren en mensen en tussen dieren onderling. Ze zaten gevangen in kooien en tunnels in de kelder. Op de vloer van de arena zelf waren tientallen valdeuren waardoor ze tijdens de gevechten naar beneden konden vallen. Er was plek voor 50.000 toeschouwers en de Romeinen mochten gratis naar binnen. Naar schatting zijn tijdens de spelen een half miljoen mensen en één miljoen wilde dieren gedood. De omvang van het amfitheater was voor die tijd gigantisch, met een lengte van 186 meter en 80 ingangen. Het Colosseum is in zijn huidige ruïneuze staat nog altijd het grootste amfitheater ter wereld.

Na plunderingen in de vijfde eeuw raakten Rome en het Colosseum in verval. In de Middeleeuwen diende het bouwwerk als steengroeve. De stenen werden gebruikt voor talloze andere gebouwen in de stad. In de 18e eeuw stopten de plunderingen nadat de paus het Colosseum heilig verklaarde. De attractie heeft de afgelopen jaren een makeover ondergaan waarbij het bouwwerk is gereinigd en van vuil is ontdaan. Sinds 2016 glinstert het weer als nooit tevoren.

Bezoeken van het Colosseum

Nu is het een toeristische attractie van jewelste, met 4 miljoen bezoekers per jaar. Voor een bezoek moet je dus lang in de rij staan, 2 uur wachttijd is heel gewoon. Je kunt ook verderop een combiticket kopen voor het Forum Romanum en de Palatijn, daarmee mag je langs de lange rij. Je kunt ook online een kaartje kopen via de officiële website www.isromantique.it, daarmee kun je sneller doorlopen. De rustigste tijden voor een bezoek aan het Colosseum zijn de wintermaanden (november tot en met februari), direct na de opening ‘s ochtends om 08.30 uur en vlak voor sluitingstijd. Vermijd de mensen in de buurt van de entree die zich aanbieden als ‘tour guide’. Bij de entree is een veiligheidscontrole, en behalve water mag je geen ander drinken meenemen.

Voor het laatst bijgewerkt op 29 augustus 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het bezoeken van het Colosseum in Rome, Italië, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam