Reizen en vakantie in Letland

Kerngegevens

– Oppervlakte: 64.590 vierkante kilometer (anderhalf keer Nederland);
– Inwoneraantal: 2.165.165 (2014);
– Bevolkingsdichtheid: 34 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Riga;
– Talen: Lets, Russisch;
– Munteenheid: Euro (EUR);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 19.100 (2013).

KGB Hoofdkwartier in RigaKGB hoofdkwartier in Letland open voor publiek

Het voormalige hoofdkantoor van de KGB in de Letse hoofdstad Riga opent de deuren voor het publiek. Vanaf 30 april 2014 kun je het immense gebouw bezoeken en zien hoe de inlichtingendienst van de Sovjet-Unie decennialang de bevolking van Letland in de gaten hield en terroriseerde. Lees verder over het KGB hoofdkwartier in Letland….

Informatie over visum Letland

Reizigers uit Nederland of België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Letland. Je moet echter altijd een paspoort of identiteitskaart bij je hebben omdat de autoriteiten daarnaar kunnen vragen. Bij vertrek uit Letland moet het paspoort nog minimaal drie maanden geldig zijn. Voor informatie over een lang verblijf of het aanvragen van een werkvergunning kun je terecht bij de Ambassade van Letland in Den Haag.

Communicatie in Letland

Internationaal toegangsnummer: +371.
Alarmnummer noodgevallen: 112.
Alarmnummer politie: 02.
Alarmnummer brandweer: 01.
Alarmnummer ambulance: 03 / 113.

Tijdsverschil met Letland

In Letland is het 1 uur later dan in Nederland. Net als Nederland kent Letland een zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober.

Elektriciteit in Letland

De elektriciteit in Letland is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt Europese stopcontacten die geschikt zijn voor Nederlandse stekkers met twee ronde pinnen, dus een wereldstekker is niet nodig. De stroom kan soms kortdurend uitvallen.

Share Button