Overnachten en hotels in Letland

Overnachten en hotels in LetlandVoor het overnachten in Letland heb je een ruime keuze aan accommodatie. Je kunt slapen in hotels, spa hotels, guesthouses, boutique hotels, vakantiehuizen, boerderijen, motels, hostels en op campings en bungalowparken. Je vindt zowel hotels van internationale ketens als kleine, charmante familiehotels.

Hotels hebben altijd minimaal vier kamers, die ongeacht de prijs zijn voorzien van een douche, een toilet en een telefoon. Veel hotels hebben ook een restaurant en een bar. Hotels zijn geclassificeerd van 1 tot 5 sterren. De sterren worden bepaald door de hotelvereniging van Letland, de Association of Hotels and Restaurants of Latvia (LVRA). Juli en augustus gelden als het hoogseizoen in Letland, hotels zijn dan vaak volgeboekt. Het is dus raadzaam om tijdens een vakantie in de zomermaanden van tevoren een hotelkamer te reserveren.

Goedkoop overnachten in Letland

Je kunt het goedkoopste overnachten in een hostel, een guesthouse of op een camping. De meeste hostels bevinden zich in de hoofdstad Riga en in de badplaats Jūrmala. Je kunt overnachten in een slaapzaal, hoewel hostels ook vaak enkele kamer hebben met twee, drie of vier bedden. Buiten deze twee steden zijn de hostels schaars, maar kun je wel overnachten in een guesthouse of op een camping.

In Riga en Jūrmala zijn ook agentschappen waar je bij particulieren een kamer of appartement kunt huren, voor één nacht of voor een langere tijd. De voorzieningen zijn redelijk.

Guesthouses vind je vooral op het platteland en bij meren, bossen en andere natuurgebieden. Guesthouses in Letland hebben minimaal vijf kamers en staan bekend om hun vriendelijke sfeer en goede kwaliteit. Buiten de steden kun je ook overnachten in chalets, die zijn ingericht als vakantiehuis. Sommige huisjes hebben een eigen sauna.

Beroemde hotels in Letland

Je kunt in Letland overnachten in enkele bijzondere hotels, paleizen en landhuizen met een rijke geschiedenis. Hier hebben we meest beroemde hotels in Letland voor je op een rij gezet.

Mežotne Palace Hotel, vlakbij Bauska

Mezotnepils PalaceHet Mežotne Palace is een van de indrukwekkendste voorbeelden van neoklassieke architectuur in Letland. Het paleis werd tussen 1797 en 1802 gebouwd door een Italiaanse architect en gekocht door de Russische tsarina Catharina II als cadeautje voor de gouvernante van haar kinderen. Het is omgeven door een spectaculair aangelegde tuin in Engelse landschapsstijl – de tuin zou twee keer zoveel hebben gekost als het paleis zelf. In het paleis zit nu een 4-sterrenhotel, een restaurant, een pub en een conferentiecentrum. Je kunt overnachten op de derde verdieping, waar zich 11 kamers bevinden met 19e eeuws meubilair en bedden met enorme houten hoofdeinden. Je hebt er een prachtig uitzicht op de langsstromende Lielupe rivier, waar je in de zomer kunt gaan varen. Het paleis bevindt zich vlakbij de plaats Bauska. Website: www.mezotnespils.lv

Overzicht van hotels in Letland

Hieronder vind je een overzicht van officiële websites van hotels in Letland. Voor overnachten kun je direct via de website een hotelkamer reserveren.

Hotelketens in Letland

Hotels in Riga

Voor het laatst bijgewerkt op 20 juni 2016. Als je aanvullingen, opmerkingen of tips hebt over overnachten in Letland, laat het dan aan ons weten via het contactformulier.

Foto's © Flickr.com/Davide Genco; Mežotne Palace Hotel.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam