md-vlagReizen en vakantie in Moldavië

Kerngegevens

– Oppervlakte: 33.851 vierkante kilometer (bijna driekwart van Nederland);
– Inwoneraantal: 3.656.843 (2012);
– Bevolkingsdichtheid: 108 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Chisinau;
– Talen: Moldavisch, Russisch;
– Munteenheid: Moldavische Leu (MDL);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 3400 (2011).

Reizen en vakantie in Moldavië

Reizen en vakantie in MoldaviëMoldavië, ingeklemd tussen Roemenië en Oekraïne, is net iets kleiner dan Nederland. Het heuvelachtige land is vooral bekend vanwege zijn wijnproducenten. Het land telt 142 wijnhuizen, waarvan je er tijdens je vakantie meer dan 20 kunt bezoeken.

Ook is er veel cultureel erfgoed te bezichtigen; in de hoofdstad Chisinau en elders in het land zijn vele kerken en musea. De regio Transnistrië hoort officieel bij Moldavië, maar heeft zichzelf onafhankelijk verklaard.

Informatie over visum Moldavië

Staatsburgers van Nederland en België hebben geen visum nodig voor een bezoek aan Moldavië. Wel dien je een paspoort te hebben dat na vertrek uit het land nog minstens 6 maanden geldig is. Zonder visum kun je maximaal 90 dagen in Moldavië verblijven. Voor een langer verblijf of het aanvragen van een werkvergunning kun je terecht bij de Ambassade van Moldavië in Den Haag.

Communicatie in Moldavië

Internationaal toegangsnummer: +373.
Alarmnummer ambulance: 903.
Alarmnummer politie: 902.
Alarmnummer brandweer: 901.

Tijdsverschil met Moldavië

Het hele jaar door is het in Moldavië 1 uur later dan in Nederland. Moldavië kent net als Nederland een zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober.

Elektriciteit in Moldavië

De elektriciteit in Moldavië is 220-240 volt, met een frequentie van 50 Hertz. In Moldavië gebruiken ze dezelfde stopcontacten en stekkers die we in Nederland hebben, dus een wereldstekker is niet nodig.

Share Button