Tips over reizen naar Moldavië

Reizen met het vliegtuig naar Moldavië

Vliegen naar ChisinauMoldavië heeft twee internationale luchthavens. Het belangrijkste vliegveld ligt bij de hoofdstad Chisinau. De tweede luchthaven ligt bij de stad Balti in het noorden van het land, maar deze wordt alleen sporadisch gebruikt voor chartervluchten.

Vanuit Nederland kun je niet rechtstreeks met het vliegtuig naar Moldavië reizen. Je kunt Chisinau wel in relatief korte tijd bereiken door een overstap op een luchthaven in Europa. Met een overstap in Wenen ben je in vier uur in de Moldavische hoofdstad. Austrian Airlines en Air Moldova vliegen meerdere keren per week van de Oostenrijkse hoofdstad naar Chisinau. De vliegtijd van Wenen naar Chisinau is ongeveer anderhalf uur. Lees meer over vliegen naar Wenen

Air Moldova vliegt ook een paar keer per week van de Duitse stad Frankfurt naar Chisinau. De vliegtijd is 2 uur en 20 minuten. Voorts kun je naar Moldavië vliegen met een tussenstop in de Poolse hoofdstad Warschau. LOT Polish Airlines vliegt de hele week van Warschau naar Chisinau. De vliegtijd is 1 uur en 50 minuten.

De Roemeense luchtvaartmaatschappij TAROM vliegt een paar keer per dag van Boekarest naar Chisinau. De vliegtijd is 1 uur en 10 minuten.

Luchthaven van Chisinau

Alle internationale vluchten komen aan op Chișinău International Airport (KIV), de grootste luchthaven van Moldavië. Het vliegveld bestaat uit één terminal en ligt ongeveer 13 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad. Het is de thuisbasis van Air Moldova, de nationale luchtvaartmaatschappij van Moldavië. De drukste vliegroute gaat naar Moskou, de hoofdstad van Rusland.

De luchthaven beschikt over banken, geldwisselkantoren, geldautomaten, cafés, restaurants, een snackbar en duty free winkels. Er is ook een postkantoor, een eerste hulppost en een speelgebied voor kinderen. Tegen betaling kun je gebruikmaken van de VIP Lounge. Voor reizigers op de luchthaven is gratis wifi beschikbaar. In de aankomsthal zijn balies van autoverhuurbedrijven. Website: www.airport.md

Vervoer van de luchthaven naar Chisinau

Bus

De bus is de goedkoopste manier om van de luchthaven naar Chisinau te komen. Er rijdt overdag een Express Bus van het vliegveld naar het Dimitrie Cantemir Plein in het centrum van de hoofdstad. De bus vertrekt elke 40 minuten en de rit duurt 15 tot 20 minuten.

Daarnaast kun je gebruikmaken van Minibus Taxi 165, die ook ‘s avonds rijdt. De eindhalte van de minibus is de straat Strada Ismail in het centrum van Chisinau. De minibus vertrekt elke 10 minuten en de prijs is hetzelfde als de gewone bus.

Taxi

Buiten de aankomsthal is een taxistandplaats waar je 24 uur per dag een taxi kunt nemen naar Chisinau. Een taxirit naar het centrum duurt ongeveer 10 minuten. Het tarief begint bij MDL 80-100 (€ 5-6). Aeroport Taxi is de officiële taxicentrale voor het vliegveld. Op de website van de luchthaven zie je een overzicht van de officiële tarieven.

Voor het laatst bijgewerkt op 26 mei 2016.

Foto © Aeroportul Internaţional Chişinău.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam