Booking Montenegro

Reizen naar Montenegro

Reizen met het vliegtuig naar Montenegro

Vliegen naar Podgorica

Vliegen naar Podgorica, MontenegroVanaf Amsterdam Schiphol gaan geen rechtstreekse vluchten naar Podgorica, de hoofdstad van Montenegro. Je kunt Podgorica wel gemakkelijk bereiken via een overstap in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Austrian Airlines en Montenegro Airlines vliegen vrijwel dagelijks van Wenen naar Podgorica. De vliegtijd voor dit traject is ongeveer 1 uur en 15 minuten.

Alle internationale vluchten komen aan op Podgorica Airport (TGD), ongeveer 11 kilometer ten zuiden van de hoofdstad. Het is de thuisbasis van de nationale luchtvaartmaatschappij Montenegro Airlines. Het vliegveld is lokaal bekend als Aerodromi Crne Gore.

De luchthaven beschikt over een café, een duty free winkel en enkele tabakswinkels. Er zijn drie VIP-lounges met gratis internet die je tegen betaling per uur kunt afhuren. In de aankomsthal zijn balies van autoverhuurbedrijven. Website: www.montenegroairports.com

Vervoer van en naar de luchthaven naar Podgorica

Na de paspoortcontrole is een balie waar je een taxirit naar Podgorica of andere steden in Montenegro kunt boeken. Er gelden vaste tarieven. Buiten de aankomsthal vind je de taxistandplaats. Bus 8 rijdt van het vliegveld naar Podgorica (eindpunt is de universiteit Donja Gorica).

Vliegen naar Tivat

Tivat in het zuiden van Montenegro is een goede uitvalsbasis voor de plaatsen langs de kust, zoals de badplaats Budva (20 kilometer verderop). De luchthaven van Tivat ligt ook op slechts 7 kilometer van Kotor, een oude havenstad aan een mooie baai die op de Werelderfgoedlijst staat van Unesco.

Tivat is vanuit Nederland gemakkelijk met het vliegtuig te bereiken. TUI fly vliegt in de zomermaanden twee keer per week van Eindhoven naar Tivat. Een vliegticket is te koop vanaf € 140. ► Boek hier een goedkoop vliegticket met TUI fly naar Tivat

Je kunt Tivat ook bereiken met een overstap in de Servische hoofdstad Belgrado. Air Serbia vliegt twee keer per dag van Belgrado naar Tivat. De vliegtijd is ruim een uur.

Een alternatief is om te vliegen naar Dubrovnik, in het zuiden van Kroatië. Vandaar is het slechts 16 kilometer naar het zuiden rijden naar de grens van Montenegro. Vanaf Amsterdam gaan rechtstreekse vluchten met easyJet naar Dubrovnik. Transavia verzorgt vluchten naar Dubrovnik vanaf Rotterdam The Hague Airport. De vliegtijd is ongeveer 2 uur. Een enkele reis bij Transavia is te koop vanaf € 33. ► Boek hier een goedkoop vliegticket met Transavia naar Dubrovnik

Luchthaven van Tivat

Tivat Airport (TIV) is één van de twee internationale luchthavens van Montenegro. Het relatief kleine vliegveld ligt ongeveer 3 kilometer ten zuiden van Tivat. De zomermaanden juni tot en met augustus is de drukste periode, met veel chartervluchten met vakantiegangers.

De luchthaven bestaat uit één terminal en beschikt over een bar, een duty free winkel en een tabakswinkel. Enkele autoverhuurbedrijven hebben er een kantoor.

Vervoer van en naar de luchthaven naar Tivat

Tivat Airport ligt aan de Adriatic Highway (lokaal bekend als de Jadranska magistrala). Dit is de snelweg E80/E65 die grotendeels langs de Adriatische kust loopt in Kroatië, Bosnië en Montenegro.

Vanaf het vliegveld kun je een taxi of een bus nemen. Er zijn verschillende taxibedrijven waarbij vooraf via internet een taxirit kunt boeken, zoals via Aerodrom Tivat Montenegro (www.aerodromtaxi.com) of Taxi Travel (www.taxi-travel.me).

Voor het laatst bijgewerkt op 24 maart 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over reizen naar Montenegro, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © depositphotos.com/katatonia82.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam