Booking Montenegro

Overnachten in Montenegro

Sinds het einde van de Balkan-oorlog groeit het toerisme in Montenegro en daardoor zijn er ook steeds meer mogelijkheden om te overnachten. De meeste hotels vind je aan de kust, in Budva en Kotor. Dit zijn populaire toeristische gebieden waar je in de zomermaanden zo drie keer zoveel voor een overnachting betaalt als voor een hotelkamer in het binnenland. In het hoogseizoen vind je amper accommodatie voor minder dan € 50 per nacht. In juli en augustus is er in deze plaatsen van topdrukte, waardoor het noodzakelijk is van tevoren te reserveren. In het laagseizoen van november tot en met april zijn de prijzen van hotels veel lager, maar ook zijn veel hotels aan de kust dan gesloten. Hou daar rekening mee bij het reizen in Montenegro.

In Kotor kun je in de oude stad overnachten in charmante boutique hotels die zich vaak in gerenoveerde middeleeuwse gebouwen bevinden. Kotor heeft ook enkele hostels en guesthouses die wat goedkoper zijn en je kunt overnachten in appartementen. Budva trekt vooral toeristen vanwege de stranden en het nachtleven, waardoor je hier een ruime keuze hebt aan hotels in alle prijsklassen. De badplaats kent ook enkele grote moderne hotelcomplexen uit het Joegoslavië-tijdperk die geleidelijk aan worden gerenoveerd.

Luxe overnachten in Montenegro

In de buurt van Budva vind je een van de meest prestigieuze en duurste hotels van Montenegro: Aman Sveti Stefan. Het is gevestigd op een klein middeleeuws vestingeilandje, beschermd door 15e eeuwse muren en via een dam verbonden met het vasteland. Het 5-sterren resort is in 2008 uitgebreid gerenoveerd en omvat onder meer 50 vakantiehuizen, drie zwembaden en drie stranden. Het eilandje Sveti Stefan was altijd een bezienswaardigheid en in de jaren zeventig een populair als verblijfplaats voor beroemdheden als Marilyn Monroe, Kirk Douglas en Sophia Loren. Sinds 2007 is het eiland gesloten voor niet-gasten en kun je er alleen van genieten als je bereid bent diep in de buidel te tasten.

Hotels in Montenegro zijn geclassificeerd van 1 tot 5 sterren. In een hotel vanaf 3 sterren heb je een eigen toilet en badkamer. Aan de Adriatische kust vind je ook veel resorts. De afgelopen jaren zijn er veel nieuwe luxe hotels en resorts geopend en er staan veel nieuwe hotels in de steigers. In 2018 gaan de deuren open van het exclusieve 5-sterrenhotel The Chedi Luštica Bay.

Goedkoop overnachten in Montenegro

De goedkoopste hotels in Montenegro staan bekend als een pansion, een beetje vergelijkbaar met een bed & breakfast. Je kunt verder goedkoop overnachten in onafhankelijke hostels voor backpackers, die zich vooral in Kotor en Budva bevinden. Ze variëren in kwaliteit, van ‘chic’ tot ronduit deprimerend. In hostels zijn ook tweepersoonskamers te boeken.

Aan de kust van Montenegro vind je een aantal campings, die in het algemeen geopend zijn van juni tot en met september. Ook in het bergachtige binnenland zijn enkele kampeerplaatsen. Wildkamperen is verboden, vooral vanwege het gevaar voor bosbranden.

Voor het laatst bijgewerkt op 2 mei 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Montenegro, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam