Reizen naar Innsbruck, Oostenrijk

Vliegen naar Innsbruck

Vliegen naar InnsbruckInnsbruck heeft een internationale luchthaven, dus je kunt de stad in Oostenrijk gemakkelijk met het vliegtuig bereiken. Transavia vliegt in het winterseizoen rechtstreeks van Amsterdam Schiphol naar Innsbruck. De vliegtijd is 1 uur en 35 minuten. Transavia vliegt in het skiseizoen ook direct van Eindhoven naar Innsbruck. De vliegtijd is in dat geval 1 uur en 25 minuten.

Je kunt ook vliegen met de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa en overstappen in Frankfurt. Een andere mogelijkheid is te vliegen met Austrian Airlines en over te stappen in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. De Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij vliegt meerdere keren per dag van Wenen naar Innsbruck. De vliegtijd is ongeveer een uur.

Luchthaven in Innsbruck

De internationale luchthaven in Innsbruck heet Flughafen Innsbruck-Kranebitten (INN) en ligt ongeveer 5 kilometer ten westen van het centrum van de stad. Het is het grootste vliegveld in Tirol, waar vooral in de winter veel reizigers aankomen voor een ski- of wintersportvakantie. Vanaf de luchthaven gaan veel vluchten naar andere bestemmingen in de Alpen. Alleen gevorderde piloten mogen naar Innsbruck vliegen, aangezien ze tussen de bergen door moeten manoeuvreren om de landingsbaan te bereiken.

Flughafen Innsbruck bestaat uit één terminal. Het vliegveld beschikt over een duty free winkel, een kiosk voor snacks, een café en een restaurant. In de aankomsthal vind je een geldautomaat en balies van autoverhuurbedrijven. Voor reizigers is er gratis wifi. Website: www.innsbruck-airport.com

Vervoer van de luchthaven naar Innsbruck

Bus

Bus F rijdt overdag elk kwartier van het vliegveld naar het treinstation (Hauptbahnhof) in het centrum van Innsbruck. De busrit duurt ongeveer 20 minuten. Je vindt de bushalte direct buiten de aankomsthal. Een kaartje kun je kopen bij de buschauffeur. Voor informatie over de dienstregeling kun je kijken op de website van Innsbrucker Verkehrsbetriebe: www.ivb.at

Taxi

Buiten de aankomsthal vind je een standplaats voor taxi’s. Op de website van de luchthaven wordt een indicatie gegeven van tarieven voor taxiritten naar verschillende bestemmingen in de omgeving, maar deze tarieven zijn niet bindend. Een taxirit naar het centrum van Innsbruck duurt ongeveer 10 minuten.

Naast de gewone taxi kun je gebruikmaken van shuttlediensten voor een airport transfer vanaf het vliegveld van Innsbruck. Er zijn verschillende particuliere taxibedrijven die deze shuttlediensten aanbieden, en sommige rijden volgens een vaste dienstregeling. Ook hotels in Innsbruck bieden (tegen een een vergoeding) vaak een airport transfer aan vanaf de luchthaven. Je kunt van tevoren online al een taxi boeken. Bij aankomst wacht iemand je op met een papiertje met je naam er op geschreven.

Reizen met de trein naar Innsbruck

Reizen met de trein naar InnsbruckIn het winterseizoen kun je elke vrijdag met de City Night Line rechtstreeks van Amsterdam naar Innsbruck. Op zaterdagen rijdt de trein rechtstreeks van Amsterdam naar Innsbruck. In Nederland stopt de trein ook in Utrecht en Arnhem.

Je kunt dagelijks met de trein naar Innsbruck reizen met een overstap in München. De City Night Line rijdt elke dag van Amsterdam naar München, een treinreis van bijna 11 uur. Vanuit München vertrekt elke twee uur een trein naar Innsbruck. In de Duitse stad kun je ook gemakkelijk overstappen voor andere wintersportbestemmingen in Duitsland of Oostenrijk. In de City Night Line slaaprijtuigen met compartimenten voor 1, 2 of 3 personen, elk met een eigen wastafel. Ligrijtuigen hebben compartimenten voor 4 of 6 personen. De goedkoopste tickets krijg je door te reizen in slaapstoelen. Reserveren voor de nachttrein is verplicht. Dat kan via NS International: www.nsinternational.nl

Je kunt ook overdag met de trein van Nederland naar Innsbruck reizen. Je moet dan overstappen in Düsseldorf en München. Inclusief de tussenstops is de totale reistijd dan 10 uur en 30 minuten.

Reizen met de auto naar Innsbruck

Vanuit Nederland kun je Innsbruck met de auto binnen een dag bereiken. De snelste route loopt via Frankfurt en Stuttgart in Duitsland (Bundesautobahn 7). De afstand van Amsterdam naar Innsbruck is dan 930 kilometer. Zonder files en oponthoud ben je dan 9½ uur aan het rijden.

Een alternatieve route is via Frankfurt, Nürnberg en München. De afstand Amsterdam-Innsbruck bedraagt dan 990 kilometer, een reistijd van 9 uur en 45 minuten. Je kunt deze route kiezen bij files op de snelweg langs Stuttgart. Oostenrijk is een prima land om met de auto te rijden, maar je hebt wel een Autobahnvignet nodig. Lees hier meer over reizen met de auto door Oostenrijk

Meer hoogtepunten ontdekken tijdens je vakantie in Innsbruck?
Bekijk hier de beste tours en activiteiten in Innsbruck

Voor het laatst bijgewerkt op 15 november 2015.

Foto's © Innsbruck Tourismus; Commons Wikimedia.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam