Wiener Riesenrad, Wenen, Oostenrijk

De beste bezienswaardigheden in Wenen

Wiener RiesenradHet Wiener Riesenrad draait al meer dan honderd jaar rondjes in het Prater-attractiepark in het oosten van Wenen. Met een hoogte van bijna 65 meter is het moeilijk over het hoofd te zien in de Oostenrijkse hoofdstad. Het reuzenrad is gebouwd in 1897 ter ere van het gouden jubileum van de Oostenrijkse keizer Frans Jozef I. Het is ontworpen door de Britse ingenieur Walter Basset, die ook dergelijke attracties ontwierp in steden als Chicago, Londen en Parijs. Het Wiener Riesenrad is heden ten dage een van de oudste nog werkende reuzenraderen ter wereld en het was tot 1985 zelfs de hoogste.

Het rad had ooit 30 bakjes, maar na de verwoesting tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn dat er 15 geworden. Het zijn eigenlijk cabines waar je met meerdere mensen (tot 15 personen) van het weidse uitzicht van Wenen kunt genieten. Het reuzenrad draait rondjes met een indrukwekkende 2,7 kilometer per uur, na een halfuur sta je dus weer op de grond. Je kunt zelfs dineren, ontbijten, trouwen of van de champagne nippen in het Wiener Riesenrad. Ook heeft de populaire bezienswaardigheid van Wenen gefigureerd in talloze films, waaronder The Third Man (1949) en de James Bond-film The Living Daylights uit 1987.

Op de grond bij het Wiener Riesenrad vind je het Panorama, een soort museum waar met films en geluidsfragmenten de geschiedenis van het reuzenrad en Wenen tot leven wordt gebracht. Je kunt via de website alvast kaarten bestellen – vooral handig in het hoogseizoen, om wachtrijen te vermijden. Adres: Riesenradplatz 1, Wenen. Website: www.wienerriesenrad.com

Cabine van Wiener Riesenrad

Meer hoogtepunten ontdekken tijdens je vakantie in Wenen?
Bekijk hier de beste tours en activiteiten in Wenen

Voor het laatst bijgewerkt op 5 november 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het Wiener Riesenrad in Wenen, Oostenrijk, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam