Reizen naar Wenen

Reizen met het vliegtuig naar Wenen

Reizen naar WenenWenen is gemakkelijk met het vliegtuig te bereiken. Vanuit Nederland gaan elke week talloze vluchten naar de hoofdstad van Oostenrijk. Vanaf Amsterdam Schiphol vliegen KLM, Easyjet en Austrian Airlines vrijwel dagelijks rechtstreeks naar Wenen. De vliegtijd is ongeveer 2 uur.

Vanaf Rotterdam vliegt Transavia rechtstreeks naar Wenen. De vliegtijd is in dit geval 1 uur en 45 minuten. Vanaf de Duitse luchthaven Düsseldorf vliegen Airberlin en Germanwings elke dag goedkoop naar Wenen (vliegtijd anderhalf uur).

Alle vluchten komen aan op Vienna International Airport (VIE), de grootste luchthaven van Oostenrijk. Het is een belangrijke hub voor vluchten naar bestemmingen in Centraal- en Oost-Europa. Het vliegveld ligt ongeveer 16 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad. De luchthaven bestaat uit één terminal, al zijn er plannen voor de bouw van een tweede.

Verspreid over het vliegveld vind je banken en geldautomaten. Er is een grote keuze aan bars, snackbars, cafés en restaurants en er zijn ruim 70 duty free winkels. Vienna International Airport heeft een medische post die 24 uur per dag open is voor noodgevallen en vaccinaties, een tandarts en een gebedsruimte. Op het vliegveld hebben passagiers de beschikking over gratis wifi. In de aankomsthal vind je balies van autoverhuurbedrijven. Website: www.viennaairport.com

Vanaf de luchthaven kun je snel en efficiënt met een treinshuttle, expresbus of metro naar het centrum van Wenen reizen. Lees hier meer over openbaar vervoer in Wenen

Reizen met de trein naar Wenen

Tot enkele jaren geleden kon je met de nachttrein (City Night Line) rechtstreeks van Amsterdam naar Wenen reizen. Deze directe nachttrein bestaat helaas niet meer, maar je kunt de Oostenrijkse hoofdstad wel met de trein bereiken met één overstap.

Je kunt bijvoorbeeld de snelle ICE-trein nemen van Amsterdam naar Frankfurt, en daar overstappen op de ICE naar Wenen. De totale reistijd (inclusief overstap) bedraagt bijna 12 uur. De ICE tussen Amsterdam en Frankfurt rijdt vijf tot zeven keer per dag.

Reizen met de auto naar Wenen

Je kunt binnen een dag naar Wenen rijden met de auto, maar het is wel een lange rit. Het is meer relaxed om de autorit in twee dagen af te leggen. De afstand van Amsterdam naar Wenen is circa 1200 kilometer, zo’n 12 uur rijden.

De snelste weg is de snelweg 3 in Duitsland via Keulen en Frankfurt naar Neurenberg. Bij grote drukte kun je de 7 nemen via Dortmund en Kassel naar Neurenberg. Na Neurenberg kun je via München en de Oostenrijkse stad Salzburg verder rijden naar Wenen of de A3 vervolgen richting Passau. Let er op dat automobilisten in Oostenrijk verplicht een Autobahnvignet dienen aan te schaffen en dat het land daarnaast enkele tolwegen kent. Lees hier meer over reizen met de auto door Oostenrijk

Wenen heeft een groot aantal parkeergarages waar je je auto kunt parkeren (wat in de binnenstad niet goedkoop is). Voor een overzicht van parkeergarages kun je kijken op www.parkeninwien.at

In straten in het centrum kun je vaak voor een beperkte duur parkeren (meestal maximaal 2 uur). Je hebt daarvoor een prepaid parkeerkaartje nodig (Parkschein). Deze kun je kopen bij tabakswinkels (Trafiken), kaartjesautomaten op metrostations en bij sommige benzinestations. Op het parkeerkaartje moet je de begintijd markeren. Sinds 1 november 2015 loopt in enkele Weense wijken een experiment met elektronisch betalen.

Voor het laatst bijgewerkt op 8 januari 2016.

Foto © depositphotos.com/mitakag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam