Vakantie in Krakau, Polen

Tips voor een vakantie in Krakau

Krakau vakantieEen vakantie in Krakau beleef je in de mooiste plaats van Polen, een stad die zo uit een sprookjesboek lijkt te zijn gevallen. Krakau heeft een van de best bewaarde historische binnensteden van Europa en in tegenstelling tot Warschau is het de Tweede Wereldoorlog grotendeels ongeschonden doorgekomen. De tweede stad van Polen biedt een mix van prachtige vergezichten, cultuur en geschiedenis, waar je komt voor kastelen, kathedralen en Copernicus – de beroemde astronoom uit de zestiende eeuw.

De kerken, paleizen en historische huizen in het centrum van Krakau blinken uit in gotische, renaissance en barokke architectuur, waardoor de stad in 1978 een plek verdiende op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De dertiende eeuwse handelsstad is de thuisbasis van een van de oudste universiteiten in Midden-Europa en is altijd een plek geweest voor onafhankelijke kunst en denken. Nog altijd zijn er liefst twintig universiteiten, met 200.000 studenten. Door zijn liefde voor muziek, poëzie en theater geldt Krakau als de culturele hoofdstad van Polen.

Ontdek tijdens je vakantie het koninklijke Wawel-kasteel, het grootste marktplein van Europa en de middeleeuwse en hippe wijk Kazimierz, maar verken ook de smalle straatjes, de verborgen geplaveide binnenplaatsen en het netwerk van ondergrondse kelders en tunnels. Krakau is echter niet alleen oud en mooi, maar bovendien een plek om de bloemetjes buiten te zetten. De stad heeft een van de hoogste concentraties pubs, clubs en bars. Veel hoeft het niet te kosten tijdens je vakantie, Krakau behoort tot de voordeligste steden van Europa met de goedkoopste biertjes, broodjes en hotelkamers. Of je nou gemotiveerd bent door hedonisme, geschiedenis, kunst of architectuur, het kan niet anders dan dat de stad een onvergetelijke indruk achterlaat.

Bezienswaardigheden in Krakau

Marktplein KrakauKrakau behoort tot de mooiste steden van Polen. Door alleen al door de stad te wandelen doe je een indruk op van de prachtige herenhuizen, kastelen en kathedralen. Het natuurlijke beginpunt is Rynek Główny, het grootste middeleeuwse marktplein van Europa. Maar ook het bezoeken van musea is de moeite waard. Lees hier meer over de bezienswaardigheden in Krakau

Shoppen in Krakau: hier moet je zijn!

Bij een stedentrip Krakau hoort natuurlijk ook shoppen! Deze prachtige stad is een van de beste plekken in Polen om souvenirs, antiek, kunst, handwerk en sieraden in te slaan. Er is veel keus en het meeste is ook nog eens betaalbaar. Lees hier alle tips voor shoppen in Krakau

Reizen naar Krakau

Voor je vakantie in Krakau kun je gemakkelijk het vliegtuig nemen. KLM vliegt twee keer per week rechtstreeks van Amsterdam Schiphol naar Krakau. De vliegtijd is ongeveer 1 uur en 50 minuten. Low budget luchtvaartmaatschappij Ryanair vliegt een paar keer per week van Eindhoven naar Krakau. De vliegtijd is circa 1 uur en 55 minuten. Vanuit Brussel kun je met Brussels Airlines naar Krakau vliegen.

Voor het laatst bijgewerkt op 19 september 2019. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Krakau, Polen, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam