Overnachten in Warschau, Polen

Voor het overnachten in Warschau heb je een ruime keuze aan hotels, hostels en appartementen. Warschau is het zakelijke centrum van Polen, waardoor er veel zakenreizigers komen en de prijzen van hotelkamers wat hoger liggen dan in andere Poolse steden. Door de economische groei stijgen de prijzen ook veel de laatste jaren. Vooral voor overnachtingen in de zomer is het raadzaam tijdig van tevoren te reserveren.

Voor goedkoop overnachten kun je onder meer terecht in de wijk Praga, waar je een aantal goedkope hotels en hostels vindt. Ook zijn er drie campings in de Poolse hoofdstad, die wat verder weg van het centrum liggen. Aan de westkant van de stad ligt Camping Rapsodia, de enige 3-sterrencamping van Warschau. In de zomer kun je goedkoop overnachten in studentenaccommodaties, als de studenten teruggaan naar hun eigen stad.

Luxe overnachten in Warschau

Hotel Bristol in WarschauEen van de beroemdste en meest luxueuze plekken in Warschau om te overnachten is Hotel Bristol. Het 5-sterrenhotel met zijn gevel in renaissancestijl opende de deuren in 1901. Op dat moment was Hotel Bristol meteen al zeer exclusief, met voorzieningen die in die tijd uiterst zeldzaam waren. Het had elektriciteit, ventilatie, centrale verwarming en liften. In de decadente jaren twintig en dertig was het de pleisterplaats voor de Poolse high society, met feesten, bals en recepties. Het hotel kwam de Tweede Wereldoorlog redelijk ongeschonden door, maar raakte tijdens het communistische bewind in verval.

Na de val van het communisme is het hotel compleet gerestaureerd en in zijn oude glorie hersteld. In 1993 was de heropening, in aanwezigheid van de Britse regeringsleider Margaret Thatcher. Ook andere beroemdheden hebben er de nacht doorgebracht, onder wie John F. Kennedy, Richard Nixon, Tina Turner en Woody Allen. Hotel Bristol figureert in de spionageromans van de Amerikaanse schrijver Alan Furst. Het hotel heeft een chique café, een goed startpunt voor een wandeling door Warschau. Website: www.hotelbristolwarsaw.pl

Hotels in Warschau

Hieronder staat een overzicht van officiële websites van hotels in Polen. Via de website kun je een hotelkamer reserveren.

Voor het laatst bijgewerkt op 19 januari 2016.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam