Overnachten in Warschau, Polen

Warschau overnachtenVoor het overnachten in Warschau heb je een ruime keuze aan hotels, hostels en appartementen. Warschau is het zakelijke centrum van Polen, waardoor er veel zakenreizigers komen en de prijzen van hotelkamers wat hoger liggen dan in andere Poolse steden. Door de economische groei stijgen de prijzen ook veel de laatste jaren. Vooral voor overnachtingen in de zomer is het raadzaam tijdig van tevoren te reserveren.

Voor goedkoop overnachten kun je onder meer terecht in de wijk Praga, waar je een aantal goedkope hotels en hostels vindt. Ook zijn er drie campings in de Poolse hoofdstad, die wat verder weg van het centrum liggen. Aan de westkant van de stad ligt Camping Rapsodia, de enige 3-sterrencamping van Warschau. In de zomer kun je goedkoop overnachten in studentenaccommodaties, als de studenten teruggaan naar hun eigen stad.

Ben je op zoek naar accommodatie voor je trip naar Warschau?
Reserveer hier online een hotel of appartement in Warschau

Luxe overnachten in Warschau

Hotel Bristol

Een van de beroemdste en meest luxueuze plekken in Warschau om te overnachten is Hotel Bristol. Het 5-sterrenhotel met zijn gevel in renaissancestijl opende de deuren in 1901. Op dat moment was Hotel Bristol meteen al zeer exclusief, met voorzieningen die in die tijd uiterst zeldzaam waren. Het had elektriciteit, ventilatie, centrale verwarming en liften. In de decadente jaren twintig en dertig was het de pleisterplaats voor de Poolse high society, met feesten, bals en recepties. Het hotel kwam de Tweede Wereldoorlog redelijk ongeschonden door, maar raakte tijdens het communistische bewind in verval.

Bristol Hotel in Warschau

Na de val van het communisme is het hotel compleet gerestaureerd en in zijn oude glorie hersteld. In 1993 was de heropening, in aanwezigheid van de Britse regeringsleider Margaret Thatcher. Ook andere beroemdheden hebben er de nacht doorgebracht, onder wie John F. Kennedy, Richard Nixon, Tina Turner en Woody Allen. Hotel Bristol figureert in de spionageromans van de Amerikaanse schrijver Alan Furst. Het hotel heeft een chique café, een goed startpunt voor een wandeling door Warschau. Ondanks de rijke geschiedenis is overnachten hier niet zo duur als je misschien zou verwachten. ► Boek een overnachting in Hotel Bristol vanaf € 177 

InterContinental Warszawa Hotel

Van een hele andere orde is het InterContinental Warszawa Hotel, dat is gevestigd in een hypermoderne wolkenkrabber in het zakendistrict van Warschau. De opvallende vierkante toren heeft 45 verdiepingen en is daarmee het hoogste hotel van Polen. Er zijn 414 kamers om te kiezen, maar boek er een op een hoger gelegen verdieping om te genieten van een fantastisch uitzicht over Warschau. Dat staat je ook te wachten in het zwembad en het wellnesscentrum op de 43e en 44e verdieping. Of ga chique dineren in restaurant Platter, met ruim 100 wijnen op de kaart. De locatie van het 5-sterrenhotel is top, vlakbij de binnenstad en het Centraal Station. ► Boek een overnachting in InterContinental Warszawa Hotel vanaf € 121

InterContinental Hotel in Warschau

Voor het laatst bijgewerkt op 21 februari 2023. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Warschau, Polen, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto´s © Shutterstock.com.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam