Wat zijn de mooiste steden van Portugal?

Portugal mooiste stedenOok al heerst het coronavirus nog volop op het moment, er zijn landen waar het juist wat beter gaat. Het is in principe dan ook mogelijk om op vakantie te gaan naar één van deze landen, waar Portugal een voorbeeld van is. Je kunt dus een vliegticket boeken naar dit Zuid-Europese land en een auto huren in Faro, om vervolgens vanuit deze stad naar andere steden te reizen. De onderstaande steden mogen echt niet ontbreken in je roadtrip in de auto die je gehuurd hebt.

Guimarães

Guimarães wordt beschouwd als de geboorteplaats van Portugal en is hierdoor een prachtige stad waarvan de geschiedenis teruggaat tot de 11e eeuw. Wanneer je ervoor kiest om Guimarães te bezoeken, dan mag je zeker niet de kans missen om het kasteel te verkennen, net zoals het paleis Paco dos Duques de Braganca. Ditzelfde geldt bovendien voor het historische centrum van deze stad.

Portugal mooiste steden Guimaraes

Verder weg van Guimarães kun je juist Serra da Penha bezoeken. Hier kun je heerlijk wandelen met je gezin, terwijl je er ook het heiligdom kunt bezoeken. Bovendien is het bij Serra da Penha mogelijk om te genieten van een mooi uitzicht over Guimarães.

Braga

De stad Braga is een van de oudste steden van Portugal en haar oorsprong gaat terug tot het Romeinse rijk in de eerstee eeuw voor Christus. Om hulde te brengen aan keizer Caesar Augustus, werd de stad destijds gedoopt als Bracara Augusta.

Portugal mooiste steden Braga

Inmiddels heet het dus Braga en staat het ook wel bekend als de stad van de aartsbisschoppen. Het is dan ook één van de meest religieuze plaatsen van Portugal. Als je ervoor kiest om Braga te bezoeken tijdens je roadtrip door dit land dan moet je zeker niet onverschillig staan tegenover kerken en heiligdommen.

Funchal

De hoofdstad van de archipel en de autonome regio Madeira is één van de dichtstbevolkte steden van Portugal met meer dan 100.000 inwoners en de grootste bron van inkomsten hier is toerisme. Deze stad heet dus Funchal en is echt volledig gefocust op toeristen. Je zult hier dan ook versteld staan van de culturele, historische en natuurlijke rijkdom.

Portugal mooiste steden Funchal

Ga je naar Funchal toe? Dan mag je de Monte Palace Tropical Garden zeker niet missen. Op deze locatie heb je de mogelijkheid om fauna en flora van over de hele wereld, kunstwerken, een museum, oosterse tuinen en nog meer te bewonderen die van de Monte Palace Tropical Garden een plek maken die je moet bezoeken.

Porto

Porto staat ook wel bekend als ‘de ongeslagen stad’ en biedt de toeristen een unieke ervaring. Het stadsbeeld van Porto vind je nergens anders. Het is dan ook logisch dat het historische centrum van deze Portugese stad opgenomen is door Unesco op de Werelderfgoedlijst. Het is zeker een aanrader om het historische centrum van Porto te voet te verkennen. Vervolgens kun je over de brug Ponte Luis I gaan richting Cais de Gaia. Hier is het mogelijk om te genieten van een prachtig uitzicht over de stad.

Portugal mooiste steden Porto

Voor het laatst bijgewerkt op 1 juni 2022. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de mooiste steden van Portugal, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Pexels; Pixabay.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam