Reizen naar Portugal

Reizen met het vliegtuig naar Portugal

Talloze plaatsen in Portugal zijn met het vliegtuig bereikbaar. Op het vasteland zijn ongeveer acht grote en twaalf kleine publieke luchthavens. Daarnaast hebben alle eilanden van Madeira en de Azoren een eigen vliegveld.

Vliegen naar Lissabon

Vliegen naar Lissabon, PortugalVanaf Nederland gaan meerdere vluchten per dag naar Lissabon, de hoofdstad van Portugal. Je kunt met de luchtvaartmaatschappijen KLM, Transavia, Easyjet en TAP Portugal rechtstreeks vliegen van Amsterdam Schiphol naar Lissabon. Low budget maatschappij Ryanair vliegt rechtstreeks van Eindhoven naar Lissabon. Lees hier meer over vliegen naar Lissabon

Vliegen naar Porto

Vanuit Nederland gaan meerdere vluchten per week naar Porto, de havenstad in het noordwesten van Portugal. Luchtvaartmaatschappijen Transavia en TAP Portugal vliegen rechtstreeks van Amsterdam Schiphol naar Porto. De vliegtijd is ongeveer 2 uur en 45 minuten.

Alle internationale vluchten komen aan op Francisco Sá Carneiro Airport (OPO), ook wel gewoon Porto Airport geheten. Het vliegveld ligt ongeveer 11 kilometer ten noordwesten van het centrum van Porto. De luchthaven beschikt over geldautomaten, geldwisselkantoren, een apotheek en een eerste hulp kliniek die 24 uur per dag open is. Er zijn verscheidene winkels, cafés en restaurants en er is een speelgebied voor kinderen. Wifi is gratis beschikbaar voor passagiers. Website van de luchthaven: www.aeroportoporto.pt

Voor het vervoer van de luchthaven naar het centrum van Porto kun je gebruikmaken van de metro (metrolijn E), die elke 20 tot 30 minuten vertrekt. Daarnaast kun je naar Porto reizen met de gewone bus, met een shuttlebus of met een taxi. Voor bagage groter dan 55 x 35 x 20 centimeter worden bij een taxirit extra kosten gerekend.

Vliegen naar Faro

Je kunt vanuit Nederland rechtstreeks vliegen naar Faro, de stad in het zuiden van Portugal en de hoofdstad van de regio Algarve. Luchtvaartmaatschappij Transavia vliegt vrijwel dagelijks van Amsterdam Schiphol naar Faro. De vliegtijd bedraagt ruim 3 uur.

Reizen met de trein naar Portugal

Vanuit Nederland kun je niet rechtstreeks met de trein naar Portugal reizen. Je kunt de trein nemen naar Parijs, en daar overstappen op een trein naar Irun op de grens van Frankrijk en Spaans Baskenland. Deze treinrit duurt ongeveer 12 uur. Het vertrek in Parijs is vanaf het treinstation Gare d’ Austerlitz. Vanuit Irun gaat een nachttrein naar de Portugese hoofdstad Lissabon (een treinreis van 38 uur).

Vanuit de Spaanse hoofdstad Madrid vertrekt dagelijks een nachttrein naar Lissabon, de Trenhotel Lusitania. Deze trein stopt ook in Salamanca (in Spanje) en Coimbra (in Portugal). De treinreis duurt ongeveer 11 uur. Je kunt slapen in een stoel of in een compartiment met vier of twee bedden of met één bed. Reserveren voor deze internationale trein is verplicht. Informatie en boekingen bij de Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe: www.renfe.com

Voor het laatst bijgewerkt op 28 november 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over reizen naar Portugal, kun je dat laten weten via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam