Portugal autohuur

Reizen naar Portugal

Reizen met het vliegtuig naar Portugal

Talloze plaatsen in Portugal zijn met het vliegtuig bereikbaar. Op het vasteland zijn ongeveer acht grote en twaalf kleine publieke luchthavens. Daarnaast hebben alle eilanden van Madeira en de Azoren een eigen vliegveld. Vanuit Nederland kun je makkelijk met het vliegtuig naar Portugal reizen. Elke dag gaan er verschillende vluchten vanaf Amsterdam Schiphol. Ook vanaf regionale luchthavens in Rotterdam, Eindhoven en Groningen kun je rechtstreeks naar Portugal vliegen.

Vliegen naar Lissabon

Vliegen naar Lissabon, PortugalVanaf Nederland gaan meerdere vluchten per dag naar Lissabon, de hoofdstad van Portugal. Je kunt met de luchtvaartmaatschappijen KLM, Transavia, Easyjet en TAP Portugal rechtstreeks vliegen van Amsterdam Schiphol naar Lissabon. Lees hier meer over vliegen naar Lissabon

Vliegen naar Porto

Vanuit Nederland gaan meerdere vluchten per week naar Porto, de havenstad in het noordwesten van Portugal. Luchtvaartmaatschappijen Transavia en TAP Portugal vliegen rechtstreeks van Amsterdam Schiphol naar Porto. De vliegtijd is ongeveer 2 uur en 45 minuten.

Alle internationale vluchten komen aan op Francisco Sá Carneiro Airport (OPO), ook wel gewoon ‘Porto Airport’ geheten. Het vliegveld ligt ongeveer 11 kilometer ten noordwesten van het centrum van Porto. De luchthaven beschikt over geldautomaten, geldwisselkantoren, een apotheek en een eerste hulp kliniek die 24 uur per dag open is. Er zijn verscheidene winkels, cafés en restaurants en er is een speelgebied voor kinderen. Wifi is gratis beschikbaar voor passagiers. Website van de luchthaven: www.aeroportoporto.pt

Voor het vervoer van de luchthaven naar het centrum van Porto kun je gebruikmaken van de metro (metrolijn E), die elke 20 tot 30 minuten vertrekt. Daarnaast kun je naar Porto reizen met de gewone bus, met een shuttlebus of met een taxi. Voor bagage groter dan 55 x 35 x 20 centimeter worden bij een taxirit extra kosten gerekend.

Vliegen naar Faro

Je kunt vanuit Nederland rechtstreeks vliegen naar Faro, de stad in het zuiden van Portugal en de hoofdstad van de regio Algarve. Luchtvaartmaatschappij Transavia vliegt vrijwel dagelijks van Amsterdam Schiphol naar Faro. De vliegtijd bedraagt ruim 3 uur. Ook vanuit Rotterdam/Den Haag, Eindhoven en Groningen zijn er rechtstreekse vluchten naar Faro.

De vluchten komen aan op Faro International Airport (FAO), dat ook bekendstaat als ‘Algarve Airport’. Het vliegveld ligt ongeveer 4 kilometer ten westen van de stad Faro. Het is er vooral in de zomermaanden erg druk, als veel toeristen vakantie vieren in de Algarve.

Faro International Airport is een middelgrote luchthaven met uitgebreide voorzieningen. Er zijn geldautomaten, een geldwisselkantoor, een postkantoor en een eerste hulp-post. Bij Clubs to Hire kun je golfclubs huren, zodat je deze niet zelf hoeft mee te nemen als je een golfvakantie hebt geboekt in de Algarve. Er zijn ook speciale plekken waar je je fiets in elkaar kunt zetten of uit elkaar kunt halen voor vervoer in het vliegtuig. Passagiers hebben gratis en onbeperkt wifi.

Verder zijn er drie taxfreeshops en verscheidene winkels die onder meer gespecialiseerd zijn in chocola, parfum, mode, horloges en souvenirs. Voor eten en drinken kun je terecht bij fastfoodtenten, cafés, bars en restaurants. Het Eating Point is een centrale plek waar je eten, pizza’s en snacks kunt afhalen. Website van de luchthaven: www.aeroportofaro.pt

Reizen met de trein naar Portugal

Vanuit Nederland kun je niet rechtstreeks met de trein naar Portugal reizen. Je kunt de trein nemen naar Parijs, en daar overstappen op een trein naar Irun op de grens van Frankrijk en Spaans Baskenland. Deze treinrit duurt ongeveer 12 uur. Het vertrek in Parijs is vanaf het treinstation Gare d’ Austerlitz. Vanuit Irun gaat een nachttrein naar de Portugese hoofdstad Lissabon (een treinreis van 38 uur).

Vanuit de Spaanse hoofdstad Madrid vertrekt dagelijks een nachttrein naar Lissabon, de Trenhotel Lusitania. Deze trein stopt ook in Salamanca (in Spanje) en Coimbra (in Portugal). De treinreis duurt ongeveer 11 uur. Je kunt slapen in een stoel of in een compartiment met vier of twee bedden of met één bed. Reserveren voor deze internationale trein is verplicht. Informatie en boekingen bij de Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe: www.renfe.com

Voor het laatst bijgewerkt op 12 december 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over reizen naar Portugal, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

1 reactie

 • Ik krijg geen gehoor bij het Portugees verkeersbureau in Den Haag en Amsterdam, de telefoonstem van de Portugese Ambassade is dermate zacht dat ik niets kan verstaan, wat is hier aan de hand??
  Ik zoek informatie over een autoreis naar Portugal. Nu dat heel Spanje code oranje heeft gekregen wil
  ik graag weten wat ik moet verwachten aan de Portugese grens als ik dwars door Spanje reis met de
  auto. Is er dan een verplichte quarantaine??????

  Met vriendelijke groet,

  H.A. van Riet