Rondreizen door Rusland | FOX.nl

Vakantie in Moskou, Rusland

Tips voor een vakantie in Moskou

Moskou vakantieEen vakantie in Moskou beleef je in de grootste en rijkste stad van Rusland, een uitgestrekte metropool met meer dan 12 miljoen mensen die zowel spannend als vermoeiend kan zijn. Met zijn kosmopolitische uitstraling ademt de Russische hoofdstad welvaart en kracht. Moskou pronkt met zijn ambitie en gaat daarbij vaak over de top, van de weldadige marmeren metrostations die Stalin ooit heeft laten aanleggen tot de wildgroei aan moderne wolkenkrabbers, kantoorgebouwen en appartementencomplexen.

Met zijn overdosis aan bars, nachtclubs en winkelcentra en 24-uurs buzz is Moskou een van de meest bruisende steden van Europa, maar wees tijdens je vakantie wel bereid je portemonnee te trekken. De Russische metropool behoort tot de duurste steden ter wereld, wat ook overal wordt uitgedragen. Welgestelde Moskovieten pronken met hun rijkdom – bij elitaire restaurants bestellen ze champagne en sushi en in beangstigend dure boetieks slaan ze hun exclusieve merkkleding in. De stad heeft de meeste miljardairs ter wereld.

Tegelijkertijd is Moskou een verzamelplaats van de armste mensen in het land, zoals de papierloze migranten uit de voormalige Sovjet-staten die voor een hongerloon het vuur uit hun sloffen lopen. Geef je geld met zorg uit, en dress up voor een avondje opera of ballet in het Bolshoi Theater of bezoek een wereldklasse instelling als het Pushkin Museum.

Moskou – of Moskva (Москва) – is een smeltkroes waar alle Russische volkeren samenkomen, een combinatie van alle stereotypen, eigenaardigheden en contrasten van het land. Moskou is meer een ervaring dan een bestemming. Als je tijdens je vakantie alleen het Rode Plein en het Kremlin bezoekt, heb je niet het complete plaatje. Om te genieten van een vakantie in de Russische hoofdstad zul je ook mensen moeten ontmoeten, maar dat zal niet zo moeilijk zijn. De wereldwijze en gepassioneerde Russen zullen je altijd tips willen geven waar je moet beginnen, waar je moet verblijven en waar je moet eindigen.

Bezienswaardigheden in Moskou

Bezienswaardigheden in Moskou, RuslandEnkel een stedentrip is te kort om de belangrijkste musea en bezienswaardigheden in Moskou te bezoeken. De hoofdstad van Rusland heeft alleen al meer dan 450 musea, waarbij er naar ieders smaak wel iets tussen zit. Lees hier meer over de bezienswaardigheden in Moskou

Voor het laatst bijgewerkt op 19 augustus 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Moskou, Rusland, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam